Prachuap Khiri Khan

Prachuap Khiri Khan

Denna lilla stad och provins med samma namn ligger cirka 28 mil söder om Bangkok. Det egentliga namnet är Changwat Prachuap Khiri Khan men vi nöjer oss med att kalla den Prachuap för det är tillräckligt svårt bara det. Staden är underbar och har cirka 14 000 invånare medan provinsen befolkas av cirka 460 000 invånare. Staden har en alldeles underbar strand som heter Ao Manao och det var här som japanerna landsteg under andra världskriget. Missa inte en resa hit.

 

Flytande marknaden
Bayoike Sky Hotel

Överföring pågår från vår tidigare hemsida

Huvudstaden

På thailändska heter staden Krung Thep Maha Nakhon "änglarnas stad", eller i en kortare form Krung Thep . Den europeiska benämningen Bangkok kommer från Bang Makok, som betyder "olivlundarnas stad" vilket den kallades tidigare. Bangkok har även ett längre namn vilket är världens längsta ortnamn: Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet

Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit.

Ban krut

Den lilla orten Ban Krut

Cirka 3,5 mil söder om Huay Yang ligger den lilla orten Ban Krut och där är helt underbart. Ganska högt upp på en höjd ligger ett gudomligt tempel. Utsikten är obeskrivbar och där kan man också se stranden i Ban Krut. Där är det garanterat tomt på utlänningar (faranger) och du ser inte särskilt många thailandare heller. Efter stranden ligger massor av fiskerestauranger. Efter vägen dit ligger det många kokosnötsodlingar där man kan stanna och titta hur de bearbetar kokosnötterna. En resa hit får ni inte missa.

Ban Krut
Ban Krut
Tigertemplet
Burmabergen
MBK - Bangkok
Huay Yang Waterfall
Ban Krut