Mon, lilla Min, stora Min och Gang påväg mot poolen

 

Hämtning av 4 fadderbarn.

 

Efter vårt besök i skolan så bestämde vi oss för att hämta våra och Lis och Christers fadderbarn på söndag klockan 10.00. Vi har bestämt att vi hämtar alla 4 barnen varje gång vi åker ner så blir det inte så långt mellan tillfällena då både Lasse, jag, Lis och Christer fortfarande jobbar. Vi hämtade en fyrhjuling hos Nong och sedan åkte vi först för att hämta våra fadderbarn Min och Mon som bor längst bort cirka 8 km från byn. Min kom rusande och slängde sig i famnen på mig och även Mon kom ut och var jätteglad. Varje gång vi hämtar dem så har mormor klätt dem i kläder som vi köpt. Skorna vi köpte för ett halvår sedan var i stort sett utslitna så det får bli en ny tur till Tesco Lotus för ny inhandling. Mormor hade en väninna hos sig som väntade tvillingar och hon kunde lite engelska så det blev lite lättare denna gång. Helt plötsligt sa de att Mä var tillbaka, så barnens mamma hade återvänt efter flera års bortavaro då de inte vetat var hon varit. Hon var väldigt skygg men ställde ändå upp på ett kort med barnen. Minsta killen Gäng 2,5 år blev väldigt ledsen när inte han fick följa med oss men vi hade köpt en liten bil åt honom så han blev snabbt sysselsatt med den. Vi kände att vi inte kunde ta med oss honom då han fortfarande är ganska liten men om ett par år får även han följa med oss.

 

Sedan bar det av till "stora" Min som bor ensam med sin mamma och Min stod färdig och väntade på oss med badkläderna i en kasse. Min arbetskamrat Pias barnbarn Vendela och Evelina hade lämnat en stor kasse med kläder som passade perfekt till Min som är 11 år, hon fick även en hel del toalettartiklar som de lämnade kvar. Hon var helt överlycklig så ett jättestort tack till Evelina och Vendela som skänkte kläderna. Vi fick även en fotboll och leksaker som vi delade ut till de andra barnen även de var jättelyckliga.

 

Sist men inte minst så hämtade vi upp lilla Gang som bor närmast vårt område. Alla barnen ville starta med att äta en lunch "Gin Kao" så det gjorde vi på Garaget som ligger alldeles i anslutning till vårt område. Lilla Min och Mon ville ha Kao Pad Gung men "Mai Pak" vilket betyder utan grönsaker. Det spelar nog ingen roll vart i världen vi befinner oss så är barn sig lika. Sedan blev det poolen i 3 timmar de ville aldrig gå upp, på slutet anslöt även lilla Kevin 2,5 år Bert och Ojls lille son. Vi fick locka med glass som heter Ice-cream på Thai också. Även lilla Kevin följde med så alla 5 barnen trippade iväg som en liten ankfamilj tillsammans med Lasse till Garaget för att köpa glass som Kevins pappa Bert bjöd på.

 

Det var så bra att ha med Lis och Christers Min för hon kunde lite engelska så vi kunde kommunicera lite bättre. Vi bad henne fråga om Mon kunde cykla men han svarade nej men vi tror nog att han svarade nej på att han inte hade någon cykel. De är så försynta men efter en liten stund sa han lite viskande "Jackajaan" (cykel) till mig och pekade på sig själv. Så det får nog bli en cykel till honom innan vi åker hem.

 

Efter glassätandet var det dags att rita lite. Lilla Min ritade av mig så den teckningen står nu på hedersplats i bokhyllan. Till barnens förtjusning kopplade vi sedan upp Skype med Lis och Christer. Vi väckte dem men de tyckte det var värt det för att få prata med barnen. Dagen avslutades med middag på Maew och vi beställde ytterligare portioner som barnen fick ta med hem. Vi vinkade av Gang först och sedan stora Min. Därefter åkte vi hem och hämtade det sista hemma hos oss bla ett var sitt paket från Sverige, Min fick en Princess Barbiedocka och Mon en radiostyrd Polisbil och Gäng ytterligare en liten bil. De andra barnen kommer få paket av Lis mamma Kajsa när hon anländer till byn sent ikväll. Min satt med sin docka tätt tryckt intill sig hela resan hem. Det började skymma så det är inte så kul att åka vägen hem till dem i mörker men vi beslöt att ta motorvägen hem om det blev för svart på tillbakavägen. Strax innan vi kom hem till Min och Mon så stannade motorcykeln som är påbyggd med bänkar. Vi fick som tur var igång den igen. Väl framme vid huset fick vi världens kramar av alla och bestämde att vi hämtar dem igen efter skolan på onsdag.

 

Det hade börjat skymma rejält men vi beslöt ändå att vi skulle ta vägen genom palmskogen tillbaka, vi måste nog haft änglavakt för vi fick inte motorstopp igen förrän det var lite upplyst. Sedan gick det sakta då vi fick ytterligare 3 motorstopp under resten av vägen fram till Nong där vi kunde lämna tillbaka den specialbyggda motorcykeln. Lättade tog vi vår egen motorcykel tillbaka till Jasmin.

 

Nu hade klockan blivit 18.30 så vi tog ett sista kvällsdopp i poolen så lade vi oss ganska tidigt. Det känns att man inte är 20 år längre för man blir ganska trött efter en dag med 4 aktiva barn men väl värt det för gud så kul det är att se vad glada de blir.

 

Sov gott alla vänner!