Morgonmarknad i byn

Vi startade fredagsmorgonen med en tur till morgonmarknaden. Den startar väldigt tidigt och vår tanke var att Nannie och Thea skulle få se när munkarna kommer till  marknaden, vilket de gör varje fredagsmorgon, med sin kärl där människor ger dem gåvor. Tyvärr kom vi lite försent då munkarna kommer väldigt tidigt och marknaden startar vid 06.00 tiden.  Nannie inhandlade sin favorit grillat kycklingspett med Kao Neo som är ett extremt segt ris som äts i en påse. Riset är blodförtunnande så personer som medicinerar mot detsamma skall undvika det riset. Det är supergott och man får bita bitar av det så segt är det.

Jessica åkte sedan ner till Nishaville för att få massage och passade då samtidigt på att boka ett rum till natten mellan lördag och söndag vilket hon skulle överraska Erik med så han var helt ovetande. Vi passar då barnen så får de lite egentid tillsammans i en underbar miljö direkt nere vid havet. Man kommer själv ihåg att man önskat ha lite mer av den varan när barnen var små.

Senare på dagen åkte Lasse, Thea och Nannie till Huay Yang Waterfall men jag återkommer i ett annat avsnitt om den lilla strapatsen då de klättrade ända upp till femte nivån vilken just nu var den högsta.

Efter bad och lunch så avslutade vi med middag och lite poolparty. Lis, Christer, Eva och Petter skulle åka till Bangkok lördag morgon så vi åt sista middagen tillsammans med dem på restaurang. Jubu Jubu. Vi körde thaistyle dvs. vi beställde in massor av olika rätter som alla åt utifrån. På kvällen åkte Lis och Christers flytande poolbar ut, Eva bjöd på ostar och korv som snacks och vi hade en jättetrevlig avslutning på en helt underbar dag och kväll.

Nannies favorit kycklingspett med extremt segt klibbris (Kao Neo)
Nannies favorit kycklingspett med extremt segt klibbris (Kao Neo)
Här säljs allt mellan himmel och jord
Frukt, skaldjur, grönsaker, godis, maträtter i en salig blandning
Både billigt och gott från fredagsmarknaden.
Tofsar och väskor till så låga priser blev en guldgruva för Thea och Nannie
Även lilla Allie måste ju handla något så det blev en plånbok och väska med prinsessor på.
Va fanns det inga pengar i den?
Ensamma var vi definitivt inte!