Mr Plummer eller Herr rörmokare

Häromdagen började det rinna undan dåligt i vår toalett och min man tänkte naturligtvis agera rörmokare dvs. vidskilt från det jobb han har idag på en IT-säkerhetsavdelning men jo då detta skulle han fixa lätt.

Hur tror ni det gick?

Nej tyvärr inte så vidare värst bra så vi fick tillkalla förstärkning i form av vår lilla områdes städerska Miss Eh. Hon gick in med liv och lust inför jobbet som visade sig vara ett stopp långt bak i septiktanken. Miss Eh kämpade på och hämtade tom en slags vätska som det rök om (vi vill inte veta vad det var) som hon hällde ner i toaletten. Men efter att ha slitit ett långt tag så fick även hon begära förstärkning av våra två trädgårdskillar.

De lyckades efter mycket om och men hitta stoppet i Septiktanken vilket naturligtvis var toapapper.
Miss Eh tittade strängt (nå ja hon lyckades inget vidare utan log ganska snabbt) på oss och sa no paper,
no paper :-)

Vårt hus är ganska lågt så fallet är inte så högt vilket gör att det lätt blir stopp om man råkar spola ner lite för mycket papper. Egentligen får man inte spola ner papper alls (vilket miss Eh menade) så efter detta stopp fick vi åka och köpa plastbehållare med en slags plastpåsar där vi får lägga papperet i. Inte det fräschaste men vi får göra som de alltid gör i många andra länder. Alternativt använda handduschen vid toaletten vilket thailändarna gör.

Nästa gång vi kommer testar vi nog som vanligt igen men försöker snåla med papperet. Denna gång vill vi absolut inte ha något mer stopp som förorsakar personalen en massa extraarbete så vi får bita i det sura äpplet.

Eftersom min käre make ändå försökte och jag inte behövde delta så kanske jag kan hämta en öl åt honom (men bara en) någongång framöver det får inte bli någon vana. Ingen vidare investering i ölhämtarklockan där inte (se avsnittet He wish)
Verktyg inhandlat av den så kallade rörmokaren
Verktyg inhandlat av den så kallade rörmokaren
Hm vart kan stoppet vara?
Hm vart kan stoppet vara?
Nej nu ger jag nog snart upp
Nej nu ger jag nog snart upp
Nej så lätt ger jag inte upp :-)
Nej så lätt ger jag inte upp :-)
Förstärkning har äntligen anlänt
Förstärkning har äntligen anlänt
Boven i dramat :-)
Boven i dramat :-)