Hämtning av fadderbarn!

Då var det söndag och vi hade bestämt att vi skulle hämta våra och Hanne och Björns fadderbarn Min 7 år och Mon 9 år, dotterns fadderbarn Chompoo 8 år och Min och Mons lillebror Gäng 4 år som nu får hjälp av våra underbara vänner i Sverige Susanne och Lasse.

Vi tog salängen hem till Min och Mon vid 10.20 tiden på söndagen. Tyvärr så var lille Gäng sjuk och hade feber så han kunde inte följa med men vi får se nästa vecka om han kanske är bättre då. Min och Mon flög upp på motorcykeln och vi kan ju säga att det är helt annorlunda nu mot när vi träffade dem första gångerna nu är de sprudlande glada och pratar med oss hela tiden fast vi inte förstår. Lilla Chompoo fick skjuts av sin mamma hem till oss. Vi startade med lunch på Garaget och här nedan ser ni deras absoluta favoriträtt.

Ett under att lilla Min lyckas trycka i sig all denna mat men det lyckas hon med de flesta gånger och vid de tillfällen det inte går så blir det en doggybag. Vi bukar även köpa med Kao Pad Kung (Stekt ris med räkor) hem till alla i familjen när vi åker hem med dem på kvällen.
Lilla söta Min frossar i favoriträtten
Efter middagen lekte, badade och shoppade vi. Det ligger en liten affär alldeles vid motorvägen dit Lasse, jag och Jessica åkte med barnen och där vi köpte en varsin ryggsäck åt dem som vi fyllde med skor underkläder, t-shirts, klänningar, shorts mm. Tjejerna fick även necessärer och Mon ville ha ett par jeans. Vi hade även köpt med oss lite presenter från Sverige så tjejerna fick varsin Barbiedocka, Mon lego och lille Gäng fick plastdjur i form av lejon, giraffer, krokodiler mm. Bara känslan av att se deras totala lycka då de inte vet hur mycket de ska tacka och krama oss är värd så otroligt mycket att det är svårt att beskriva i ord.

Mon ville aldrig sluta bygga på sitt lego där han tillsammans med Lasse byggde och läste instruktioner men Na översatte att legot fick ligga kvar här hos oss så får de två byggarna fortsätta nästa lördag då vi ska hämta dem igen.

Nästa gång ska vi även köpa 30 kg ris, konserver, mjölk som inte behöver vara i kylskåp, nudlar mm. Sedan blir det kaffe till mormor vilket är det som är allra viktigast för barnen att de får köpa med det hem till mormor. Första gången vi shoppade på detta sätt så sa vi (med hjälp av ägaren till Sea-shop) till lilla Mon att han fick välja att köpa något åt sig själv och det första han gjorde då var att hämta kaffe till mormor. Här har nog våra svenska barn och barnbarn mycket att lära och vara tacksamma för. Vi ska även inhandla skoluniformer men det blir först nästa lördag. Till barnens lycka kom även Pannkaksmannen innan det var dags att åka hem så det blev även en varsin Banana Panncake.

En mycket intensiv dag är nu till ända och vi ser fram emot nästa lördag då vi hämtar dem igen!
loading...