Why not in Sweden

Det finns mycket fler glass sorter att välja på här i Thailand och deras vaniljglass är mycket godare än den i Sverige. Det är samma företag Unilever som tillverkar GB-glass hemma i Sverige men som ett exempel så finns Calippo glassen även i smakerna Hallon och Blåbär samt Cola och Lime. Supergoda båda två. Lasse har en favorit, även den ser ni på bilden nedan, och det är en glass som påminner om Magnum men med banansmak.  Det finns även en Pepsi Max sort som inte finns i Sverige och det är Pepsi Max med hallonsmak.

Samma gäller för glassrestaurangen Swensens. För många år sedan hade Lasse och jag en idé om att starta upp en glassrestaurang i Sverige så vi kontaktade ägarna och vi fick svar att för drygt en miljon svenska kronor skulle vi få generalargenturen på Swensens glassrestaurang i Sverige och de skulle även hjälpa oss att starta upp och inreda den första restaurangen. Vi funderade ett tag men var lite för fega för att göra det och säga upp våra fasta jobb men idag kan vi ångra det lite för visserligen var det länge sedan men priset var ju inte hutlöst direkt.

När vi pratar om glass så kommet jag ihåg vår först tid här, årsskiftet 2006/2007, inga gräsmattor var anlagda, poolen höll på att fyllas och ett helt trädgårdsteam slet med att anlägga gräsmattor. De hade inga skottkärror utan bar jorden i stora tråg. Vissa hade även sina barn med och jag minns speciellt en liten kille som vi köpte en glass åt. När han fick den vände och vred han på förpackningen och visste inte vad det var. Inte ens när vi tog av papperet så förstod han att den kunde ätas han hade uppenbarligen aldrig fått en glass tidigare. Men när han hade smakat kom han till oss varje morgon och pekade på glasspapperet han sparat och då fick han naturligtvis en glass varenda dag :-)