Duvjägaren Lasse

Ni har säkert redan gissat att det är Lasse som är duvjägaren för ingen kan väl få för sig att det är jag :-)

Skämt åsido vi har väldiga problem med duvor på vårt område eller på alla områden i Huay Yang rättare sagt. Detta har medfört att vi fått bygga nät på våra tak och även sätta vassa piggar på sina ställen. Poolen är också ett tillhåll de gillar trots att två vajrar med rovfåglar har satts upp vid poolen så är de ständigt där och dricker vatten. Detta är också ett elände för personalen som får extra mycket att göra då de skitar ner så oerhört mycket.

När vi anlände till huset hade personalen bundit sopsäckar runt våra pelare vid ingången då den pyttelilla kanten runt pelarna hade blivit ett populärt ställe för duvorna att hänga på. Vi beställde uppsättning av vassa piggar som förhoppningsvis ska avskräcka dem. Många har satt upp sådana på sina tak men tyvärr sätter duvorna sig ofta brevid piggarna så de är inte dumma. På våra pelare finns ingen med plats att sätta sig på bredvid piggarna så där bör det väl ge effekt men då väljer säkert vårt tak istället så vi kommer troligen aldrig kunna överlista dem. Vi såg igår att de även har invarderat stranden det var hur mycket duvor som helst på den annars helt folktomma stranden. 

Förutom att Lasse far runt som en iller och försöker skrämma bort duvorna (behöver jag säga att det inte har så särskilt stor effekt :-) så hinner han bara blinka så är de tillbaka. Därför hade Lasse denna gång köpt med en sorts ultraljudsskrämmor som drivs med hjälp av solceller. Dessa avger ett högfrekvent ljud som bör vara obehagligt för alla typer av djur. Har man bra hörsel så kan det även vara obehagligt för människor.

Jägaren har nu satt ut dessa skrämmor runt poolen men de har inte tillräcklig räckvidd så att de täcker hela poolen så det fick bli på sidan vid duscharna där duvorna verkar ha sammankomst varje eftermiddag. Igår hade hela gänget flyttat sig till motsatt sida av poolen å det verkar ha effekt men vem vet de kanske vänjer sig med ljudet så som de vant sig vid rovfågelarna som är uppsatta i vajrar vid poolen. 

Våra två trädgårdsmästare hade hört det högfrekventa ljudet så vi var tvungna att fråga om de ville att vi skulle ta bort dem om de tyckte det var obehagligt men de sa att det är värre med att fåglarna skitar ner så hjälper dessa skrämmor så fick de gärna vara kvar.