Grodserenad och andra små kryp!

Det är inte bara regnet som öser ner utan även grodorna visar sig och låter så högt att man får ont i öronen. Vi har haft några stycken som bräkt hela nätterna och som ni hör på ljudfilen så är det nästintill omöjligt att sova till detta ljud.

När man på kvällen åker förbi ett vattenfyllt område så är det hundratals grodor som låter som den ni hör på ljudfilen fast då gånger fler hundra och då är det inte kul kan jag säga :-)

Lite oroliga är vi också för att ormarna ska börja röra på sig då de ju inte gillar vatten. Hittills har vi inte sett någon orm och tack gode gud för det. Vi stänger dock alla dörrar efter oss när vi går in i huset så att vi inte får in någon liten ovälkommen gäst.

Ödlorna börjar också ge sig till känna och då menar jag inte de små geckoödlorna utan andra lite större varianter. Det finns en som vi kallar Tacke men vi vet inte vad den heter :-) den ger ifrån sig ett ljud som låter som Tacke ibörjan trodde vi att det var en fågel men det fick vi lära oss att det intet var. Tyvärr har jag ingen bild på den men den är inte så vidare värst vacker.