Beer


De flesta som besöker Thailand älskar deras ölsorter speciellt Chang. Varumärket Chang finns även som mineralvatten.  Jag tillhör inte den skaran som gillar öl men det räcker att Lasse gör det :-). I och med att vår svaga krona kontra Thailands starka Bath så är allt mycket dyrare härnere så också ölen och vinet ska vi inte tala om. En dunk vin kostar nu 1500 Bath vilket är cirka 500 kronor dvs. det är dyrare än hemma på systemet. Allt importerat har alltid varit dyrare men just nu gör valutakurserna att det slår ännu hårdare. Vi köper oftast med oss vin från Taxfree på Arlanda då vi än så länge inte kan vistas här under längre perioder. Ska man vara här nere lång tid så är ju inte heller det ett alternativ.

När vi köpte vårt hus 2005 så låg en Thailändsk Bath på 0,18 men i dagsläget på 0,33. Det är nästan dubbelt upp och det vore ju konstigt om inte det märks i plånboken.

I Thailand finns även regler på att öl, vin och sprit inte får säljas/köpas under vissa tider på dygnet. Vi har råkat ut för det flera gånger då vi på resan ner till Huay Yang stannat för att handla mat och även lite dryck.