Räkfrossa!

Varje resa till Huay Yang kräver åtminstone en grillning av jätteräkor. Vi lägger dem i marinad av vitlök (25 klyftor), chilli (20 st) och olja så får de ligga och dra en hel dag och sedan grillar vi dem på kvällen och äter tillsammans med vitlöksbröd. Mums säger jag bara, denna gång köpte vi hela 2 kg så det räckte även till nattvakten Tamm.

Jennie var väldigt förundrad över att de gråa slemmiga sakerna kunde bli röda och se riktigt goda ut.

Vi köper dem på fredagsmarknaden och får dem skalade så att bara stjärten sitter kvar. Jag skulle inte vilja vara en räkskalare på en marknad i Thailand men de är oerhört skickliga och det går fort som tusan. Webergrillen tog vår son Daniel med sig som enda bagage ner till Thailand vid ett tillfälle då han bodde här i Thailand en längre tid  och behövde åka hem för att få sitt visa förlängt.
Från gråa och slemmiga
Till röda och utsökta
Från detta
Från detta
Till detta
Till detta