AC-gissel

Tyvärr hade jag oturen att åka på en dunderförkylning men det är egentligen inte så konstigt då vi vandrat ut och in i kyla, värme, kyla och värme hela dagen. Ute var det runt 30 grader och inne i varuhusen, hotellet och Sky train var det riktig kyligt vilket man tycker det är skönt just då men sviterna kommer efter.

Trots att vidskepliga jag preppat med apotekets munspray Coldzym som brukar vara effektiv så hjälpte det föga denna gång men är man i Thailand finns hjälpen nära.

Första morgonen i byn så åkte vi till Si-shop och inhandlade dundermedicinen Decolgen vilken är mycket effektiv. Den tar vi med oss till Sverige nästan vid varje resa. Vi har googlat och den innehåller inget som vi inte skulle få föra in i Sverige. Visa av erfarenhet är vi lite försiktiga med det då Lasse vid en resa fick en fruktansvärd hosta och fick då mycket effektiva tabletter. Efter ett par tabletter så var hostan som bortblåst och vi tänkte direkt att dessa måste absolut med till Sverige men ack vad vi bedrog oss. När vi googlade på innehållet så visade det sig innehålla PCP (phencyclidine) även kallat angeldust dvs. narkotika, inte i någon stor mängd men säkert tillräckligt för att vi skulle bli stoppade i tullen.

Jag började ta Decolgen tisdag kväll och torsdag morgon är jag nästan helt återställd känner endast lite kvarvarande kittling i halsen.

Jippi hur bra som helst!!!