Skillnaden nu och då

Vill tacka alla de som bidragit till våra fadderbarn. Speciellt tack till Anki i Karlstad som utökade summan som mormor får handla för tills nästa gång vi kommer hit.

Ville med denna rubrik bara visa lite på den skillnad som barnen och mormor fått efter att vi och Hanne och Björn hjälpt mormor att betala av ett lån hon var tvungen att ta för att kunna bygga ett nytt hus. Mons pappa som är död ägde marken där deras skjul stod tidigare men de ägde inte vägen fram till huset vilket en mer välbeställd thaifamilj direkt utnyttjade genom att kräva att mormor skulle betala 1000 Bath i månaden (cirka 200 kr) för att överhuvudtaget kunna få använda vägen fram till sitt hus. Mormor var förtvivlad och genom tolkhjälp av Na så frågade vi Na om hon tyckte att vi skulle hjälpa henne att betala skulden hon tagit för att med grannars hjälp kunna bygga ett nytt hus. Na tyckte att vi kunde göra det och därför betalade vi tillsammans med Hanne och Björn den skuld som då fanns. Mormors lycka när hon insåg att hon inte skulle fortsätta betala till oss visste inga gränser. Efter denna händelse har de nu ett bättre hus även om det bara är halvfärdigt och vi har i vissa fall även sett en man där som vi tror är mormors boyfriend. Han verkar jobba så även det har naturligtvis bidragit till att de fått det lite bättre.

Här nedan kommer jag att lägga in lite för och efterbilder, så även om det fortfarande är jättefattigt och vi träffade på mormor en dag letade i soptunnor så känns det ändå lite bättre än tidigare.