Den glade polisen!

När vi strosade runt och tittade på marknaden i Dansingkorn träffade vi på denna glada och trevliga polis som hade sällskap av en annan person utan uniform. Det visade sig att den polisklädde personen var turistpolis vilket det finns ett antal i Thailand. Han var jättetrevlig och pratade jättebra engelska. Efter en stunds småprat där de bland annat ville veta vart vi kom ifrån så bad de även att få ta ett foto av oss och de ställde även upp på ett foto när Lasse ville fota dem.

Jennie var väldigt stolt över att hon var på samma foto som en polis medans pappa funderade i andra banor när vi blev stoppade eftersom han sett en del av korrumptionen i landet då han levt med sin exfru. Han tänkte direkt vad vill de ha pengar för denna gång då.

I vår lilla by är det ganska intressant att se de dagar det sitter militärer vid motorvägen så är det inte en enda polis som stoppar bilar men de dagar då militären inte är på plats så finns det gott om poliser som stoppar bilar för att dryga ut sin kassa. Korrumptionen är ett faktum vilket militären försökt göra något åt och de har även inrättat en korrumptionslinje dit man kan ringa dygnet runt för att anmäla korrumption. De thailändare som vi har pratat med är alla väldigt positiva till att militären tagit över.
Uppställning för fotografering
Uppställning för fotografering