Vilken utsikt!

Fredag morgon startade som vanligt för mig med en timmes jogging i poolen och min käre make åkte upp till morgonmarknaden i byn. På fredagar är det en stor morgonmarknad som startar vid 06.00 då munkarna kommer dit och får mat, vid denna marknad börjar man sedan att plocka ihop redan vid 08.00 tiden.

Denna morgon köpte Lasse jätteräkor och ägg. Räkorna inhandlade för att grillas under fredagskvällen.

2007 bodde vår son Danieli Thailand under ett år innan Na hade möjlighet att följa med till Sverige. Under det året var Daniel tvungen att åka iväg och förnya sitt visum ett antal gånger Det var under en av dessa resor, som den gången gick till Sverige, som han inte hade något bagage med tillbaka till Thailand så då passade vi på att skicka med en Weber gasolgrill. Något stort bagage men ack så bra, vi hade ju aldrig kunnat ta med den då vi har annat bagage också. Sedan har tyvätt grillen fått stå i träda i vårt förråd för vi har aldrig kommit oss för att grilla. Denna kväll den 26 september 2014 cirka 7 år senare blev alltså premiären!

Nedan ser ni räkorna både före och efter grillning och till det åt vi Pad Pak Ruam (stekta grönsaker i Oystersås) som vi inhandlat hos en restaurang i närheten, aoili, vitlöksbröd och vitt vin. Mums det var så himla gott. Nu blir det inhandling och grillning av räkor varje onsdag och fredag tills vi åker. Varför onsdag och fredag undra ni nog :-) men det är vid dessa lite större marknader i byn som vi kan inhandla denna typ av räkor.
Räkorna nästan färdiggrillade
Titta nästan klart!
Grillmäster själv!
Ett kilo blir juinte så förtvivlat mycket men å andra sidan är det ju ganska mycket mat på dessa räkor!
SKÅL detta gör vi om snart!
Vilken utsikt!

Kvällen avslutades sedan med ett dopp i poolen samtidigt som vi ringde Facetime till både Jessica och Daniel. Denna gång var det lilla Jennie 3 år som ville hoppa ner i poolen hos oss samtidigt som hon stolt förevisade att hon kunde räkna till 10 på engelska :-)

Vi vill också gratulera Lasses mamma som idag fyller 85 år och idagsäget har 9 barnbarnsbarn. Samma dag fyller även vår svärson Erik år så vi utbringar ett stort Hurra till dem båda idag.