Vår 30:e resa till vårt paradis!

Då var det dags igen att kliva på planet mot Bangkok denna gång med Thaiair.

Liksom förra året blir det endast en resa till Thailand i år också. Det kommer troligen bli så framöver att vi åker en gång om året till Thailand då vi numer även köpt en lägenhet på Cypern. Vi får därmed försöka hushålla med våra semesterdagar och försöka fördela dem mellan Thailand och Cypern tills dess att vi går i penion. Lägenheten på Cypern är inte färdigbyggd än utan vi får vänta till november/december 2020 innan den är helt klar.

Denna gång flög vi direkt med Thaiair vilket är skönt då man slipper spilla tid på extra mellanlandningar. Vi stannade inte heller i Bangkok på nervägen utan åkte direkt ner till Huay Yang. Det var inte fullsatt plan så jag fick en tresits för mig själv och kunde ligga ner och sova. Lasse hade inte samma tur för i sista stund kom det in en person som skulle sitta på samma rad som Lasse. Vi håller nu tummarna för att det inte är så mycket folk på hemresan heller då vi flyger hem natt till en måndag. 

Nongs chaufför väntade på oss vid flygplatsen och när vi satt oss i VIP-bussen så kom chauffören meden stor korg full med Mankut (mangostan) den absolut bästa frukt jag vet. Nong vet att jag älskar Mankut och hade därför köpt flera kg av frukten till mig. Tack snälla Nong! 

Det jag inte visste då var att Berit som är bosatt i HuayYang och vår städerka Ning hade gjort samma sak :-) en stor påse Mankut från Berit väntade på altanbordet och inne i huset hade Ning fyllt en hel skål med dessa jättegoda frukter. Vilket underbart välkomnande och ett sort tack även till Berit och Ning!

Allt eftersom åren går så har vi tyckt att hemresan blir jobbigare och jobbigare eftersom vi även har en taxiresa på 4 till 5 timmar innan vi kommer till flygplatsen i Bangkok. Vi brukar därför boka minst en hotellnatt i Bangkok på hemvägen. Det blir så mycke lättare att komma in i rätt tidsrytm när man kommer hem om man slipper den långa taxiresan innan man sätter sig på planet. Vi har därför denna gång bokat en natt på Hilton hotell vid floden. Vi hoppas även att vi kan få late checkout då vårt plan inte går hemåt förrän efter midnatt. Får vi nte det så bokar vi troligen en natt till på ett billigare hotell och lämnar det vid 21-tiden på kvällen.

Denna gång har jag inte heller orkat skriva från första dagen utan har försökt vila helt och hållet den första veckan men nu efter en vecka så börjar det klia lite i skrivararmen :-) jag kommer troligen inte uppdatera varje dag men några avsnitt ska det väl hinna bli.

Hoppas ni vill följa med på vår resa! Sköt om er alla och kram från Lasse och mig.