Aja Baja

Våra två små pluttisar Allie och Jennie har lite olika personligheter. Allie är som en liten Pippi Långstrump som testar gränserna medan Jennie är mer ordningsam och gärna håller ordning på sin lilla kusin :-)

Allie ger sig gärna ut på små upptäcksfärder slänger sig handlöst i poolen orädd som hon är. Jennie vill ha lite mer ordning och har många gånger sagt: Sitta här äta mat Allie, nej inte gå där, nej, nej farligt göra så mm.

En kväll hade vi med tjejerna själva på restaurang och efter att de delat på en tallrik friterad kyckling hade de myror i baken så de fick gå runt och titta lite. Betonggolvet gick kanske en halvmeter utanför borden och Jennie visste mycket väl att de inte fick gå utanför den gränsen. Allie var inte riktigt med i svängarna där utan testade med att sträcka ut foten utanför varpå Jenni skrek nej Allie inte göra så. Efter en liten stund tröttnade Allie på förmaningarna och puffade till Jennie så fick en fote utanför golvet varpå hon direkt ropade Aja baja.

Sedan har hon fortsatt med att ropa aja baja varje gång hon ser en hund och av den varan finns det ju några stycken i byn :-)
Busfröna Allie och Jennie
Kussarna
Glassmonstret Allie
Syrrorna
Jennie spelar Beach Ball