Utflykt till Hua Hin

Fredag morgon bar det av till Hua Hin för shopping och denna gång tyvärr även ett besök på Bangkok Hospital (skriver om det i ett separat avsnitt). Klockan nio på morgonen kom Nongs chaufför och hämtade oss denna gång var det en kvinnlig chaufför som körde jättebra. Vi startade på det nya shopping centret BlúPort. Det är relativt nybyggt och var jättefint med massor av restauranger, mycket klädesaffärer där även H & M var representerat dock i ungefär samma prisklass som i Sverige kanske något billigare.

Sedan var det mycket märkeskläder och därmed högre priser än i närliggande köpcenter Market Village. Vi var naturligtvis i butiken Uniqlo (Japans motsvarighet till H&M) och handlade det blev 6 jackor en till Lasse, en till mig, en till Jennie, en till Vintra och två till Allie. Allie fick två eftersom vi var så osäkra på vilken storlek vi skulle köpa till henne. Vi lyckades få tag i mamma Jessica och pappa Erik som satt på Arlanda på väg till ett bröllop på Mallorca så de var vakna som tur var för klockan var bara 05.30 hemma då vi shoppade loss.

Vad slutnotan hamnade på ska vi inte prata om för Lasse och jag hittade mycket annat också jeans, träningskläder, shorts, klänningar och annat smått och gott. Vi avslutade besöket i köpcentrat och två gigantiska påsar från Uniqlo med ett besök på restaurang Fudji som är Lasses favorit där han alltid äter deras Bentilådor. Jag är mindre förtjust gillar inte så mycket av deras mat men vad gör man inte för sin man :-)

Efter ett avbrott för besök på Bangkok Hospital så besökte vi även Market Village samt åkte till en inredningsbutik där vi hade tänkt köpa en födelsedagspresent till vår dotter som fyller år samma dag som vi kommer hem men tyvärr var den stängd så vi får göra ett nytt försök när vi åker hemåt. I denna underbara butik har vi sett en perfekt present till vår dotter. Vad det är kan jag ju tyvärr inte avslöja då Jessica läser det som skrivs här.

Vi hann även med ett besök på Home Pro för att köpa de elektriska ljus där lågan fladdrar. De är gjorda av stearin så i mörker de ser hur verkliga ut som helst det går nästan inte att se någon skillnad gentemot riktiga ljus. Nu hade de även kompletterat med fjärrkontroller. Jag har tagit med ett antal sådana ljus till Sverige och vi vågar inte låta dem brinna sent på natten för folk tror det är ett riktigt ljus. Vi fick tillsägelse en gång i lägenheten i Stockholm då någon sett att det brunnit ett ljus hela natten. Det är ju förståligt eftersom de trodde det var ett riktigt ljus.
BlúPort
BlúPort
Här kan man sitta bekvämt och vänta på sin taxi i BlúPort
Här kan man sitta bekvämt och vänta på sin taxi i BlúPort
Vår absoluta favorit bland glassrestauranger
Vår absoluta favorit bland glassrestauranger
BlúPort
BlúPort
Glassrestaurang på BlúPort
Glassrestaurang på BlúPort
Lasses Bentolåda på Restaurant Fudji BlúPort
Lasses Bentolåda på Restaurant Fudji BlúPort
Restaurant Fudji på  BlúPort
Restaurant Fudji på BlúPort
Shop to you drop in Uniqlo
Shop to you drop in Uniqlo
Elektriska stearinljus med fladdrande sken gjorda av stearin
Elektriska stearinljus med fladdrande sken gjorda av stearin