Fadderbarnen

Min, Mon och Champoo

Nu hade söndagen kommit så Lasse och jag begav oss till Nong för att hämta salängen (motorcykel med säten bak och på sidorna) Sedan bar det av hem till Min och Mon de bor ca 7 km från oss. De satt båda klara och väntade. Vi pratade lite med mormor så gott det gick med lite thaiord och teckenspråk. Barnen skuttade fort som ögat upp i salängen, lilla Gäng (4 år) skrek och ville med han också men vi har sagt att vi inte tar med honom förrän han är lite större. Färden gick vidare till vår dotters fadderbarn Chompoo som även hon skulle följa med oss och äta samt bada.

Lilla Gäng börjar också skolan snart och vi tänkte passa på att höra om det är någon som kan tänka sig att vara med och bidra till att även han får mat i skolan, skoluniformer samt skolmaterial. Vi har fått många förfrågningar från personer som gärna skulle vilja ha ett fadderbarn här nere men det har varit lite för mycket för oss att sköta när vi är här endast under vår semester. Så vi tänkte göra ett fösök på detta sätt istället.

Nog om detta vi for sedan vidare hem till Champoo som bor alldeles bakom vårt område men det visade sig ha blivit ett litet missförstånd så hennes mamma hade kört henne till skolan. Bara att ändra riktning och fara vidare till skolan där mycket riktigt lilla Champoo stod och väntade. Alla tre var hungriga så vi åkte till den lilla restaurangen bredvid vårt område för att äta (ging kao). Både Min, Mon och lilla Champoo beställde inte thai mat utan Los Americanos det är stekt ris med ett ägg uppe på toppen av riset, små korvar samt friterad kyckling. Alla barnen vill alltid ha det, då de troligen aldrig får den typen av mat hemma.

Efter en stund kom även Lis och Christer med sina fadderbarn Min och Gang sam deras son Johans fadderbarn Gin. Dessutom hade Min med sig två kompisar. Som restaurangägaren sa big, big family :-). Åtta barn så många har vi aldrig haft med oss tidigare. Sedan bar det av till vårt hus där tjejerna fick en varsin docka och Mon en dinosaurie. Vi hade även köpt med 4 st. ryggsäckar med klubbor från Taxfree samt en liten bil till Gäng. Min gick upp ur badet en gång för att bara pussa sin lilla docka, så sött.

Sedan blev det bada (wai nam) av i cirka 3 timmar. Alla hade superroligt, det busades och skojades och de är inte längre de blyga små försynta barnen vi träffade första gångerna. Lasse tog ut vår musikanläggning på altanen och skruvade upp ljudet rejält. Mon har nästan lärt sig simma och det dröjer nog inte länge innan även Min och Champoo kan det. Champoo var lite försiktigare än de andra men innan badet var slut dök även hon under vattnet.

Vid fyratiden ringde Lasse till Champoos ”mamma” dvs. hon som tagit hand om henne sedan hon var liten och hennes mamma försvann. Hon kom på motorcykel för att hämta och hon kan lite engelska vilket underlättar mycket. Efter kramande och vinkande åkte de och det var dags för Min och Mon att skjutas hem. Vi tog vägen förbi Si-shop för att handla och det blev även denna gång 50 kg ris, konservburkar, mjölk som inte behöver stå i kylskåp, nudlar, vatten och inte att förglömma kaffe till mormor vilket de båda är mycket noga med att vi köper. Tjejen som äger Si-shop hjälpte oss att förklara för barnen att vi kommer och hämtar dem samma tid nästa söndag.

Fullastade med påsar tog vi sedan motorvägen hem till dem, vilket går mycket fortare. Det var två slagna hjältar, varav en (Min) somnade på salängen, som klev av hemma hos mormor och lilla Gäng.

Det var inte bara barnen som var trötta utan även vi. Det blev en tidig middag på Jubu-Jubu med Lis och Christer och sedan lite vin på vår altan men sedan somnade vi bokstavligen som klubbade sälar.

loading...