Min, Mon och Gäng

I lördags fick vi besök av våra, Lasse och Susanne Sandbergs fadderbarn Min och Mon. Tyvärr var inte lilla killen Gäng med och vi lyckades aldrig fatta varför han inte var med. Förra året var han med och han var en riktig liten solstråle helt underbar. Nästa gång vi kommer får vi försöka se till så att han är med.

Det blir en del språkförbistringar ibland, vilket det blev igår. Nong hade hjälpt oss att ringa och höra om de kunde komma över på lördag klockan 11.00 men klockan 13.00 hade ännu ingen kommit. Då får man tacka Facebook med dess översättning för då skrev jag ett meddelande och det tog nog knappt en halvtimme efter att jag skrivit och jag sett att de läst innan de kom körande på motorcykeln vilken kördes av Mon med Min sittande bakom.

Vi startade med lunch på restaurang Jon Jan och därefter badade vi. Min vill gärna duscha efter badet och då brukar jag plocka fram alla möjliga duschkrämer, deodoranter, parfymer mm. för jag vet att hon gillar det. Denna gång såg hon så lycklig ut när hon fick låna en parfym från Victoria Secret som heter Love Spell.
Vad tror ni hände jo Ann-Sofi fixade inte att se hennes bedjande blick inför parfymfalskan så givetvis åkte hela flaskan tillsammans med lite schampo och deodoranter ner i en kasse som hon fick ta med sig hem. Jag kan köpa en ny Love Spell på flygplatsen påvägen hem vilket lilla Min inte kan.

Denna gång hade vi av sonen som i sin tur fått tips av ägaren till restaurang Kaew om en jättebra översättnings app. vilken vi använde oss av och som funkade riktigt bra. Vi har provat andra appar tidigare vilka inte varit så att man jublat direkt. Nu kunde vi kommunicera riktigt bra med dem men ska nästa gång ska vi hjälpa dem att installera samma app. på sina mobiler men då får vi nog sponsra en viss uppgradering av telefonerna först.

Vi frågade lite senare via eller med hjälp av appen om de ville åka hem men det ville de inte så vi sa att ni får själva säga till när ni vill åka hem vilket de gjorde några timmar senare.

Mon har slagit av en framtand och vi har lovat honom att ta med honom till tandläkaren i Prachuap för att fixa detta. Vi har varit där en gång men då ville tandläkaren avvakta för att se om roten dött eller ej. Så nästa år i mars eller sensommaren så kommer vi ta med honom för att se till så att tanden blir återställd.

Vi vinkade av dem med orden kör försiktigt (appen pratade) och de skrattade gott och nickade.

På några bilder nedan tagna för 7 år sedan då vi började sponsra dem så ser ni hur otroligt stora de blivit.