Taxiresan till Huay Yang!

Resan ner till byn tar mellan 3-4 timmar och vi åkte även denna gång i Nongs VIP-buss som är så skön att resa i. Undertecknad sov större delen av resan medan resten av familjen tittade på film. Resan går på så sätt ganska snabbt.

Första stoppet gjorde chauffören på MC Donalds, vilket kanske inte var det ställe vi velat äta lunch på men man tar sedan dit man kommer och Daniel och Lasse testade Thailands Big Mac :-) Jennie och jag åt deras kyckling med chillisås och chillisåsen är ljuvligt god.

Vår tanke var att göra ett stopp i Hua Hin på Market Village för att handla lite men strax innan vi skulle åka fick jag ett meddelande på Facebook där Nong hade skrivit: Ann this is not a good idea :-) stora delar av Hua Hin var helt avstängda efter bombdådet för några dagar sedan. Vi valde därför att göra vårt stopp i Prachuap den lilla staden cirka 4 mil norr om byn istället. Vi stannade på Tesco Lotus som är ungefär som ett ICA Maxi eller Coop och inhandlade det nödvändigaste. Till min lycka fanns där även Mancut en frukt som i Sverige kallas Mangosteen och är den allra godastefrukt jag någonsin ätit. Den smakar som en fruktcoctail av banan, apelsin, druvor mm. himelskt god helt enkelt så detta får bli min frukost några dagar framöver.

I Prachuap hade de röjt längst motorvägen och enligt Nong ska det öppnas ett Macro där i januari 2017. Macro är ungefär som våra Martin Olsson storcashar och de har även allt i kött, skaldjur och fiskväg. Så himla bra då behövervi inte åka till Hua Hin för att handla på Macro. Ett rykte säger att det på de övriga markytorna som var röjda ska byggas ett stort Big C även dessa affärer är som Sveriges ICA Maxi eller Coop. I vår by har vi även fått en liten Seven Eleven vilket är kul och uppskattat utöver våra andra små mataffärer.

Väl frammet i huset så startade inte Daniels motorcykel så det fick bli hämtmat fån den lilla restaurangen Jon Jan som ligger strax utanför vårt område. Jennie åt stekt risk med kyckling, jag åt Pad Thai, Lasse Pad Gapao och Daniel Lab så alla fick sin älsklingsrätt. Efter maten kom Bert, Oil och lilla Kevin över till oss en stund. Helt underbart att det bara är vi fyra och Bert, Oil och Kevin på hela vårt område så vi har gott om plats att bre ut oss på:-)

 
Filmtajm i taxin
Filmtajm i taxin
Hade ju hoppats på thaimat men chauffören trodde det var detta vi ville ha men vi höll god min och åt det som serverades .-)
Hade ju hoppats på thaimat men chauffören trodde det var detta vi ville ha men vi höll god min och åt det som serverades .-)
Det är ju semester så då tillåts Coca Cola i begränsade mängder :-)
Det är ju semester så då tillåts Coca Cola i begränsade mängder :-)
Mancut (Mangosteen) min  absoluta favorit bland frukter
Mancut (Mangosteen) min absoluta favorit bland frukter