Motorcykelfärd till Burma

Lasse och jag har aldrig åkt motorcykel till Burmagränsen och marknaden i Dan Singkhon utan vi har alltid tagit taxi. När det nu var lördag så lovade våra snälla grannar att visa vägen. Vi var 15 personer som åkte på 10 motorcyklar som startade från Jasmin vid 09.00 och färden gick genom dalarna mellan bergen mot Burmagränsen. En helt fantastisk färd som tog en dryg timme och är cirka 3 mil.

 

På vägen såg vi även gummiträden där man tappar träden på gummi på kvällarna. Nannie var mycket intresserad av hur detta går till. Det satt som små bruna koppar på träden där de förmodligen tappar ut gummit. Färden började med att vi tankade vid motorvägen. Nannie fick åka med Lis.

 

Efter cirka en halv mil gick det plötsligt ganska sakta upp för en backe för Lasse och mig och motorcykeln började skaka, vad tror ni jo vi fick naturligtvis punktering. Jag fick åka med Christer som åkte sist i konvojen och Lis och Nannie som körde före oss stannade och frågade vart det fanns en moppereparatör. Eftersom vi befinner oss i Thailand så är ju inget ett problem, en knapp kilometer längre fram fanns en verkstad som fixade punkteringen på 10 minuter och alla fick en extra paus. Kostnaden blev 140 Bath cirka 30 svenska kronor, helt ofattbart billigt. Sedan fortsatte färden till marknaden där vi inhandlade lite saker, bland annat deras supergoda kokoskola, så där rök tyvärr en plomb igen.

 

Markanden ligger direkt vid gränsstationen och det är som en liten gryta i dalen vilket gör det väldigt varmt. Man bör därför starta färden tidigt så man kommer dit innan det är allt för varmt.

loading...
Samling inför avfärd
Nannie får åka med sin favorit Lis