IKEA

Vi hade bestämt att vi skulle ta en sväng förbi Ikea på vägen ner till huset då vi ville inhandla lite fräscha huvudkuddar och lakarn. Nu blev det ju tyvärr lite mer då man (läs jag) alltid hittar lite annat smått och gott vilket jag ju naturligtvis gjorde även denna gång.

Klockan 10.00 stod Nong chaufför utanför hotellet för att köra oss först till Ikea och sedan när vi närmade oss byn till Macro en affär som liknar vår Martin Olsson eller Martin Cervera som de numer heter. Då 
Ikea ligger vid flygplatsen så blev det ungefär en timmes omväg från Bangkok då det även var mitt i rusningstid.

Eftersom undertecknad är ganska trött på den Thailändska maten (kanske låter konstigt men så är det) så passade vi även på att handla lite matvaror på Ikea. Dessa är dock mycket dyrare än i Sverige så torrvaror, kaffe, härt bröd mm. är det bättre att ta med sig från Sverige. Ett paket bryggkaffe kostade på Ikea cirka 100 kr och det kan man ju få betydligt billigare hemma. Vi passade dock på att köpa lite djupfrysta varor vilka vi ju inte kan ta med från Sverige. Vi tar alltid med Bregott hemifrån som vi fryst och rullar sedan in i tidningspapper vilket håller sig bra ner till byn om man åker direkt. Nu testade vi en annan variant då vi skulle stanna ett par nätter i Bangkok och det var att lägga bregottet i en plastlåda som vi lade en frysklamp i. Vi lade sedan frysklampen i frysfacket på hotellet så det funkade bra även det. Det thailänska smöret smakar ärligt talat inte så gott, känns mer som om man får salva på smörgåsen.

Vi grillar även mycket här nere både kött och räkor men köttet kan vi inte köpa på marknaden för det är inte mörat utan det får vi köpa på större affärer typ Macro.

Eftersom Lasse gillar Ikea skarpt (eller not) så blev han ganska nöjd och lite mindre sur när det visade sig att de sålde öl på Ikea. Hi hi Ikeaöl (se bilden nedan det var tom en Ikeaetikett på). Undertecknad tycker inte ens om öl så jag håller mig till Cola Zero.

Vi anlände till Huay Yang först vid 19.00 tiden så det hade mörknat men vad spelar det för roll vi har ju tre häliga veckor framför oss. Enda smolket i bägaren är att undertecknad dragit på sig en dunderförkylning men det får ni läsa mer om i avsnittet AC gissel som troligen kommer imorgon och då ska ni även få tips på en superbra förkylningsmedicin som redan gjot susen på mig.
 
Till Lasses lycka
Till Lasses lycka
Svårt att ta miste på vad Lasse gillar
Svårt att ta miste på vad Lasse gillar
Macro där det mesta finns
Macro där det mesta finns
Lasses favoritöl
Lasses favoritöl