On the road again

Ja då var det dags att ta en lite längre motorcykelfärd till den närliggande staden Prachuap Khiri Khan cirka 2,5 mil från vår by. Vi behövde handla lite saker som inte finns i byn t.ex. det fantastiskt goda Naanbrödet som finns på stormarknaden Makro. vi funderade ett tag på att skippa hjälmarna och härma mannen ni ser på första bilden nedan, men efter lite funderande så valde vi ändå våra hjälmar :-)

Vi tog motorvägen men jag kan ju säga att jag inte är helt bekväm med att åka motorcykel på motorvägen med alla lastbilar som susar förbi, en del är lastade så man tror de ska välta bara men blåser på dem :-). Det gäller också att tänka på att trots att det är vänstertrafik så råder det högertrafik om man får möte i väggrenen där vi för det mesta kör. I väggrenen står det ofta parkerade lastbilar mm. så man är i all fall tvungen att ibland köra bland den tunga trafiken.

Vi stannade som vanligt vid tankstationen som ligger närmast oss men vi fick tyvärr se oss blåsta på bensin där för bensinmacken höll på att byggas om och det enda som man kunde tanka där var diesel. Så vi fortsatte och fick tanka lite längre bort på vägen mot Prachuap Khiri Khan.

När vi svängde ut på motorvägen efter att vi insett att vi inte kunde få någon bensin där så tyckte jag att det luktade väldigt konstig och döm om vår förvåning när vi får se en äldre kvinna sitta på huk och göra tvåan :-) ja nöden har väl ingen lag. När vi passerat kvinnan och kört några meter så höll vi på att köra på en cirka 2 meter lång orm. Igen aning vad det var för sort men jag skulle inte vilja stifta närmare bekantskap med den det är ett som är säkert. Lite längre bort blev vi omkörda av ett roligt ekipage det var en man som på sin motorcykel monterat ett oljefat som han skurit upp och placerat en fåtölj i. Det såg mycket kul ut och jag försökte fota från motorcykel så ni ser lite på bilden nedan, men den blev inte riktigt så bra som jag önskat.

Väl framme vid Makro handlade vi det vi skulle och fortsatt sedan ner till staden till torghandeln där vi köpte Somå vilket är en slags apelsinliknande klyftor som är så goda. De är paketerade tillsammans med en socker- och chiliblandning som man ska doppa klyftorna i men den brukar vi slänga. Tror att frukten kallas för Pomelo i Sverige. Ni ser hur den ser ut både oskalad och skalad på bilderna nedan.
Därefter blev det ett besök på Tesco Lotus samt en god glass på glassrestaurangen Swensens innan vi slutligen begav oss hemåt igen.