Tripp till Prachuap i ösregn!

Igår måndagen den 6 oktober var det mulet redan när vi vaknade och när jag tog min timmeslånga joggingtur i poolen så kom regnet, det fullkomligt öste ner i 30 minuter för att sedan upphöra och vi beslöt oss för att göra vår motorcykeltur till Prachuap trots mörka moln. Vi har haft en fantastisk tur med vädret under vår 4 veckor långa semester. Detta var andra dagen med regn stor del av dagen.

Vi hade tänkt göra en nyckeluppsättning till nya rummet, inhandla Somå vilket heter Pomelo i Sverige men vi ville ha den thailänska varianten då de skalar dem till klyftor så det bara är att äta, hur gott som helst. Dessutom skulle vi köpa gardiner på Home Pro som vi tänkt ta med hem till Sverige. Vi fick så snygga färdigsydda silkiga gardiner med färdiga isydda ringar för cirka 75 kr längden.

Först frukost och då kom vår underbara lilla städerska Phla med 4 stora ananasar som hon tagit med till oss hemifrån. De är så underbara hela vår personal och idag tisdag ska vi bjuda alla på mat igen.

Som sagt försedda med regncaper började vi vår resa och det var uppehåll hela vägen. När vi väntade på att nycklarna skulle bli klara så tog en tur in i Converse butiken som är så bra. Vad tror ni det resulterade i  jo vi kom ut med 3 par skor ett par Scholl till mig (eftersom inte jag har några skor) och 2 par flippflopp till Lasse. Huset bredvid skoaffären är helt nybyggt med massor av nya affärer där ibland en affär som sålde färdiga bröd fyllda med olika fyllningar, skinka, fläsk, ägg, tonfisk, BBQ mm så vi köpte ett par sådana som vi efter att vi hämtat nycklarna åkte ner till stranden för att äta.

Det var jätteskönt att sitta vi stranden med en stilla bris som sköljde över oss, för än var det uppehåll och aningen ljusare. Det skulle bli värre men det visste vi inte då.

Efter att jag inhandlat frukt på marknadsgatan åkte vi till Home Pro och det var efter att vi gått in där som himlen öppnade sig. Vi beslöt oss för att sätta oss och äta lite i väntan på att regnet eventuellt skulle avta men det var inga små mängder som kom. Efter en timme såg det ut som om det regnade lite mindre så vi beslöt oss för att åka motorvägen hela vägen vilket skulle gå fortare. Iklädda chockrosa och neongrön regncape så åkte vi i ganska kraftigt regn. Ganska läskigt på motorvägen då det rätt vad det är står en lastbil parkerad i väggrenen och man måste då ut i vanliga filen för att ta sig runt. Sedan kör de ju som små dårar också och även om inte vi får vattenplaning så kanske någon annan får. Regnet vällde ner och jag fick trots regnskydd in regn samtidigt som det blev en sjö i mitt knä där allt regn samlades och jag fick med jämna mellanrum puffa ut vattnet.

När vi efter några mil närmade oss byn upphörde regnet och det såg ut som om det inte hade regnat så mycket här hemma.

Väl hemma fick vi byta om till torra kläder, tackade Buddha för att vi kom helskinnade hem och slog oss ner i våra vilstolar med en läsk/öl och bara njöt av att åter vara hemma. Solen sken igen och ordningen var återställd.

Vårt största bekymmer nu är vart vi ska äta :-)
Prachuap here we come!
Dessa kom gulliga Phla med imorse!
Nyförvärv på Converse butiken.