Krapow hos Kaew!

Detta var en av flera kvällar då vi åt middag hos Kaew det är alltid så trevligt att komma dit och äta samtidigt som vi får en pratstund med Kaew som kan engelska. Kaew utalas Käo på thai och betyder glas.
Hon har inte så mycket gäster nu när det inte är så mycket folk i byn så hon blir så glad när man kommer.

Vår son Daniel och hans kompis David var nere i byn i juli månad och de åt de flesta middagar hos Kaew. Hon vet att Daniel gillar jättestark mat så hon talade om för oss att när hon lagar mat till honom tar hon en hel näve chili i hans mat och räknar inte antalet. Daniel berättade lyriskt om alla rätter hon lagat åt honom och David.

Denna kväll beställde jag friterade räkor i Tamarindsås, så gott och Lasse tog sin paradrätt Krapow Gai. Det är kyckling tillagad med thailändsk basilika. När de steker basilikan så är det så starkt så sitter man nära får man garanterat ett hostanfall men den är så god tillagad. Denna kväll plockade Kaew den egenodlade färska basilikan när vi satt där. Hon drog av ett antal frön om hon beskrev hur vi skulle plantera när vi kommer hem (se bilden på fröna i Lasses han).

Efter att ha njutit av hennes goda mat och trevligt sällskap tog vi motorcykeln hemåt och avslutade dagen med ett dopp i poolen och ett glas vin.
Mina joggingkorvar
Mina joggingkorvar