Asiatique Market

Efter middagen måndag kväll så tog vi hotellbåten till Asiatique Market, ytterligare ett köpcenter i Bangkok med tusentals butiker i detta fall 1500 stycken samt 40 restaurangen.

Döm om min förvåning och lycka när jag lyckades hitta frukten Mancut på marknaden, det
är egentligen slut på säsongen för den frukten nu men jag hade tur. Det tråkiga är att det är säsong för Mancut under våra sommarmånader i Sverige och då är vi ju oftast inte i Thailand. Det är svårt att förklara den ljuvliga smaken som är ungefär som en fruktcocktail. Om man googlar så står det så här:

Mangostan är en exotisk frukt från Sydostasien som fortfarande är okänd för många. Det unika med frukten är både den speciella smaken och antioxidanterna xanthoner. Enligt en berättelse smakade den engelska drottningen Victoria på mangostan frukten och utsåg den till sin favorit, därifrån har den fått namnet frukternas drottning.

Smaken är speciell och beskrivs av en del som en blandning mellan ananas, banan och persika, men det mest unika för den exotiska frukten är dess antioxidanter som heter xanthoner. Fruktens vita, mjuka och saftiga kött är sött, aromatiskt och mycket välsmakande. Mangosteen är känd för sitt rika innehåll av en grupp fytonäringsämnen som kallas xanthoner. Dessutom innehåller frukten naturligt förekommande mineraler, enzymer, vitaminer, antioxidanter, fytonäringsämnen och bioflavonoider. Kort sagt en jättenyttig välsmakande frukt som används även i medicinskt syfte.

Jag skär upp det lilafärgade hårda skalet med en kniv och inuti ligger en vit frukt med klyftor som ser ut ungefär som en vitlök. Om du inte smakat den gör det för då är du garanterat såld :-) Det går att köpa Mangostan eller Mancut som den heter på thailändska i Sverige ibland men då kostar en frukt cirka 10 kronor medan du i Thailand kan få 3 kg för 5 kronor under säsong men nu fick jag betala 200 Bath för ett kilo men det var det värt.

Väl tillbaka på hotellet igen så somnade vi ovaggat efter en lång intensiv dag.

Marknaden
Marknaden
Båten har anlänt
Båten har anlänt
Hotellets egen båt
Hotellets egen båt
Marknaden
Marknaden
På väg till båten
På väg till båten
På väg till båten
På väg till båten
Hotellbåten
Hotellbåten
Här har jag skurit upp frukten och det är bara att äta det vita fruktköttet.
Här har jag skurit upp frukten och det är bara att äta det vita fruktköttet.