Aldrig otrygg

Detta avsnitt borde kommit igår men det får komma nu istället då jag som sagt ligger i lite otakt med skrivandet.

Första kvällen i Bangkok tog vi en promenad till den enorma Asiatique market vilken består av hur många affärer som helst. En kort promenad på 10 minuter så var vi framme. Förra året då vi bodde på Hilton så gjorde deras hotellbåt stopp vid Asiatique market. Trots att vi promenerade dit vid 22-tiden på kvällen och återvände inte till hotellet förrän vid 24.00 så känner man sig aldrig otrygg på Bangkoks gator oavsett tid på dygnet. Lite märklig känsla att man i en storstad som Bangkok med hur många invånare som helst känner sig säker medan man inte skulle kunna göra detsamma i Sverige.

När vi väl återvände till hotellet var vi ganska trötta trots att klockan i Sverige bara var 19.00 men vi somnade ovaggat för att vakna upp till ytterligare en underbar dag i Bangkok.

Andra dagen tog vi hotellets båt till Sky train en båtresa på cirka 10 minuter. Man slutar aldrig förundras
över vad skickliga båtförarna är, de baxar hur skickligt om hels in de stora båtarna vid bryggorna trots att
det inte bara är en båt som ska in där alla hotell som har båtar angör vid samma bryggor. Vi tog sedan sky train till Central Station där det stora köpcentret Ma Boon Khrong (MBK) ligger. Denna gång hade vi båda sagt att vi inget behöver så inga inköp denna gång. Ha ha det sprack direkt efter att vi valde ingången vid varuhuset Tokyu. Tokyu är ungefär som NK hemma i Sverige. Vi hittade naturligtvis jättetuffa ryggsäckar, kläder och Lasse köpte joggingdojor. Bildbevis finns nedan och efter att ha promenerat runt ungefär 20 000 steg så återvände vi till hotellet för ett dopp i hotellets pool innan vi gick för få oss lite i magen på afternoon tea.

Tillsammans med ett annat par som bodde på samma hotell avnjöt vi en underbar underhållning tillsammans med några drinkar. Lasse älskar Mojito och jag Mai Tai så det blev ett par sådan till sångerskans vackra röst.

Därefter blev det god natt vilket för mig skulle visa sig inte bli en fullt så god natt då jag åkt på en dunderförkylning.