Matleverans till Min, Mon och Gäng

Igår lördag var det dags att hämta våra fadderbarn igen och de var som vanligt uppklädda i de kläder vi köpt åt dem senast uppe vid den lilla motorvägsbutiken i Huay Yang. Man fäller lätt en tår när man ser hur de lever och inser hur bra vi har det och vi borde egentligen inte klaga på något. Se själva hur de lever i bildspelet nedan så kommer ni förstå vad jag menar. Denna gång följde även lilla Gäng med oss han är fyra år och två månader (thailändarna säger då att han är fem år gammal eftersom han är inne på sitt femte år. Kanske att han var lite för liten för att följa med oss men igår fick han ändå göra det.

Vi märkte ganska snart att Mon var ganska nedstämd och vi förstod snart att det troligen är han som får ta ansvaret för Gäng hemma och helt plötsligt så fick han inte vara ifred ens när vi hämtade dem. Trots att vi försökte dela lite på dem så hade Mon järnkoll på vad Gäng gjorde. Det var också han som lyckades få på Gäng badbjöjbyxor så det inte skulle hända någon olycka i poolen.

På morgonen innan barnen kom så var jag, Lasse och Na på affären och inhandlade mat till den lilla familjen som förhoppningvis ska räcka ett tag. Det var 49 kg ris, 100 fiskkonserver massor av nudlar, mjölk som står sig utanför kylskåp, soya, oystersås, olja mm. och inte att förglömma kaffe till mormor. För barnen är det oerhört viktigt att vi köper kaffe åt mormor. Man kan undra vilket svenskt barn som skulle välja kaffe till mormor om de fick välja något åt sig själva i affären men det var det enda Mon ville ha. Med hjälp av vår svärdotter Noona har vi nu pratat med affären där ägarinnan lovat att mormor får kredit upp till en viss summa i halvåret vilket vi sedan betalar när vi kommer nästa gång. Vi lastade sedan salängen full med mat och barn. Innan vi åkte viskade Min icecream i mitt öra så det fick bli ett stopp på garaget och inhandlande av glass och läsk innan det slutligen bar av tll San Arun där barnen bor och Na berättade för mormor att hon fick handla på kredit så betalar vi när vi kommer. Hennes tacksamhet har inga gränser hon tackar, tackar och tackar. Känslan av att kunna hjälpa på detta sätt och verligen kunna se att de får pengarna är värt varenda krona. Vi kommer även att ta hjälp av en mycket god vän till oss och Na som kommer hjälpa oss så barnen får de 20 Baten per dag till mat i skolan samt skoluniformer. Då det visat sig att skolan inte köpt några skoluniformer åt barnen för de pengar vi lämnat så arrangerar vi nu om så att vi fixar allt själva och blandar inte in skolan överhuvudtaget framöver.

Vi vill rikta ett stort tack till Jessica och Erik som hjälpte till med att betala matleveransen denna gång, Susanne och Lasse som kommer att sponsra lilla Gäng samt till de som skänkt kläder. Speciellt lilla Elias som lämnat kvar sina skor och kläder när de lämnade vårt hus efter att de hyrt hos oss under jul/nyår 2013.
Ni anar inte vilken skillnad det gör för de här barnen.
Matleverans till den lilla familjen
Matinköp
Hemma hos Min och Mon
loading...
Min 7 år
Mon 10 år
Gäng 4 år