Scary without light!

Innan vi gick ner i grottorna så fick vi lägga 10 Bath i en automat för att ljuset skulle lysa i 10 minuter. Daniel lade i 20 Bath för lyse i 20 minuter vilket vi trodde skulle räcka.  Väl nere i grottorna såg vi enorma både liggande och sittande Buddhas. Det var två liggande Buddha som väl vardera var cirka 20 meter långa. Massor av grott formationer öppnade sig och allt lystes upp av den elektricitet som vi betalat för.

Grottorna var en enorm upplevelse och vi gick alla längst in i grottorna där inget dagsljus sipprade in. Taket var fullt av fladdermöss men de höll sig som tur var i grott taket. Nong, Daniel och Jennie gick lite före Lasse och mig och de han före oss ut ur den inre grott formationen då det helt plötsligt blev becksvart. Jag bara skrek rakt ut till Lasse och varken han eller jag hade koll på hur vi fick fart på ficklamporna i våra nya telefoner. Det var några förskräckliga minuter innan vi lyckades se Nongs ficklampa och Daniel lyckades tillslut ta sig upp och lade i ytterligare pengar så lyset lyckligtvis kom tillbaka. Det visade sig att de 20 minuter vi tidigare betalt för endast hade registrerats som 10 minuter.

Ett råd om ni åker dit är att verkligen se till så att alla minuter registreras innan ni klättrar mer. Jag såg mig själv bli kvar där i mörkret tillsammans med de mysiga fladdermössen :-( men lyckligtvis blev det nu inte så. Sedan klättrade vi sakta upp ifrån grottorna och började sedan nedstigningen och vår lilla vovve gjorde på samma sätt som på uppfärden dvs. hunden lät oss gå ner en sektion och inväntade oss hela tiden tills vi nått vanlig mark igen.

Om ni inte tidigare varit här så är dessa grottor verkligen att rekommendera de är enormt stora så man behöver inte känna sig rädd för att gå ner i dem. De ger inte upphov till någon form av klaustrofobi.  Väl nere på fast mark ville Jennie mata fiskar så vi avslutade med ett litet fiskeäventyr.
Vår lilla följeslagare som följde oss vart vi än gick och höll ett vakande öga på oss
När vi kommit en bit längre in blev det becksvart
Så vackert och storslaget och väldigt högt i tak tills ljuset slocknade då var det allt annat än mysigt
Tänk er känslan då dessa elektriska ljus slocknade
Min skräck var att bli kvar här med dessa små odjur, avskyr fladdermöss
Äntligen fick vi ljus och närmade oss så sakta nedgången där vi även fick in dagsljus
Snart ute i dagsljuset igen och vi kan påbörja nedstigning
Jennie avslutar med att mata fisk