Den lilla Fiskebyn

I distriktet Thap Sakee ligger den lilla fiskebyn Huay Yang. Förutom Huay Yang består distriktet av 10 andra små liknande byar. Distriktet Thap Sakee ligger i en provins som heter Prachuap Khiri Khan. Prachuap Khiri Khan är provinsens huvudstad och ligger cirka 1,6 mil norr om Huay Yang.

 

Här ser ni fiskarnas båtar redo att ge sig ut på fisketur samt marknaden efter bygatan i Huay Yang. I byn finns ett antal restauranger, matvaruaffärer, bygghandel (Huay Yangs Clas Ohlson) någon vänlig svensk har tagit med sig en stor plastskylt där det står Clas Ohlson över butiken. Dessutom finns apotek, resebyrå flera tvättinrättningar, skrädderi, järnvägsstation, busstation, internetcafé mm.

 

Det mesta du behöver finns i byn, dock inte så mycket bröd för thailändarna äter inte så mycket av den varan. Annars är de mycket lyhörda för vad vi vill ha och skaffar det som efterfrågas. Är du morgonpigg så går det att följa med någon av fiskebåtarna tidigt på morgonen och på så sätt fånga sin egen middag. Morgonmarknaden mitt i byn på fredagar är också ett måste men den startar vid 6 tiden och slutar runt 8 tiden.

Fiskebyn Huay Yang
Bergen mot Burma