Lunch med personalen

Nu var det återigen dags att bjuda vår underbara personal på mat. De jobbar 6 dagar per vecka och är lediga en dag så vi måste pricka in det på en dag när alla är på plats vilket är tisdagar och lördagar.

De vill alltid förbeställa sin mat så det ska gå fortare då de har en timmes lunch och det tar ju alltid en stund att tillaga maten. De väljer också restaurang och de har ju bra koll på vart den bästa maten finns. Denna gång föll valet på restaurang Krishna.

Miss Add är arbetsledare på Chaba, som företaget som har hand om personalen heter, och hon kan bättre engelska men även miss Eh kan lite engelska. Eh kom till oss på morgonen och visade vilken restaurang vi skulle gå till men vi råkade tyvärr missuppfatta henne lite :-)

De ville att vi skulle åka lite tidigare eftersom Lasse och jag inte hade förbeställt maten. Vi åkte då till en nyöppnad restaurang som vi trodde hon menade, vi försökte fråga personalen på restaurangen om det var förbeställt av Chaba men fick svar att det hade de inte. Just då kom personalen susande på sina mopeder och vi fick istället följa efter dem till rätt ställe dvs. restaurang Krishna. De hade vansinnigt roligt åt att vi tagit fel på restaurang :-)

När vi för flera år sedan började bjuda dem på lunch så var det svårare att prata med dem men nu går det hur bra som helst, vi pratar engelska och miss Add översätter. Vi hade en jättetrevlig lunch med mycket skratt innan de var tvungna att åka tillbaka till Jasmin. Denna gång avhandlades bl.a ålder, hur många barn alla har och vart de bor. De konstaterade att Pla som sitter i mitten till vänster i bild var lika gammal som vår son Daniel. Sedan avhandlades även det lite udda ämnet dieter och de konstaterade under mycket skratt att LCHF inte skulle fungera för dem för att avvara ris i deras mat finns inte på världskartan :-)

När personalen susade tillbaka till Jasmin så åkte vi vidare till Si-shop och betalade vår skuld till affären eftersom våra fadderbarn får handla mat där för en viss summa varje månad. Ägarinnan av affären är helt underbar och vi är så tacksamma för att vi kan hjälpa familjen på detta sätt med hjälp av ägarinnan på Si-shop. 

Imorgon tänkte jag lägga in ett avsnitt som heter "The Hunter" under tiden kan ni fundera på vem den jägaren är :-)