Bugs

I Huay Yang finns det många olika typer av insekter såsom ormar, varaner, de giftiga tusenfotingarna, olika varianter av ödlor och vi har tom haft en skorpinon på vår altan. Skorpinonerna är inte dödligt giftiga men det gör säkert jätteont så vi ska nog inte testa att klappa dem. Vår tidigare svärdotter som är thailändska har berättat att hon vid ett tillfälle under sin barndom blivit biten av den giftiga tusenfotingen. Det gjorde enligt henne så ont att hon låg och skrek i tre dagar så det är heller inget vi ska testa. Vi går inte heller barfota i gräset härnere. Vi har varit förskonade vad gäller ormar vi har faktiskt aldrig sett någon runt vårt hus men vi har heller inga växter tätt in mot huset. Vår teori är att de helst inte vill vara på öppna platser utan gärna gömmer sig bland växter av alla slag. De angriper troligen endast när de kännet sig trängda och inte har någon reträttväg. 

Denna gång fick vi däremot bekanta oss med ett ny slags flygfä med jättstora vingar vilka de tappade när de flög emot något. 

När vi skulle ta vårt kvällsdopp en kväll kryllrade det av dessa flygfän i poolen. Några lyckades simma och ta sig upp på land men de allra flesta blev kvar i poolen. Vi ser dem aldrig på dagen utan de kommer framåt kvällen och vi har aldrig sett dem tidigare trots att vi varit här vid denna tid andra år. Vi har däremot hört att det kan vara mycket flygmyror i maj månad.

När jag gick ut vid 7.00 tiden imorse för att träna i poolen så syntes inte ett spår av flygfäna som belägrat poolen igår kväll, så vår nya poolpump hade säkert gjort sitt jobb.

Nu håller vi tummarna för att de inte dyker upp ikväll också utan att vi kan ta vårt sköna kvällsdopp utan att behöva orienter oss fram emellan massor av läskiga flygfän.