Transformatorkrasch och tur till onsdagsmarknaden!

Onsdag eftermiddag innebär städning för oss klockan 13.00 så vi hade tänkt ta oss en tur på motorcykeln till Tape Sake som ligger söder om vår by. Vi var sugna på lite fika och en chokladbakelse på det omtalade fiket Sugerplum. Men väderguden ville annat så vi tog en lunch på garaget och därefter gick vi över till Tommy och Ingvor på Lotus 2. Efter en pratstund med dessa goa vänner så tog vi motorcykeln till onsdagsmarknaden.

På marknaden köpte vi friterad sötpotatis (mums) och räkor för grillning på kvällen. Vi har vid två tillfällen tidigare grillat stora räkor. Vi lade dem i en marinad av chili, olja och vitlök i några timmar (tack för tipset Lis) och därefter grillade vi (eller rättare sagt Lasse) och detta intogs med diverse såser, aioli och vitlöksbröd.
Så himla gott detta kommer vi nog alltid att göra på fredagar eller onsdagar framöver. Det är dessa dagar som de skalar räkorna åt oss på marknaden så det underlättar ju betydligt.

På marknaden träffade vi mormor och ett av våra fadderbarn Min, det är så kul att se att de faktiskt kan gå till marknaden och handla de också vilket vi aldrig sett tidigare så vår hjälp har gjort nytta och det känns så himla bra.

Åter från marknaden så hade våra grannar Bert, Oil och lille Kevin anlänt, så kul att vi hann träffa dem innan vi åker.

När vi kom hem och grillat våra räkor så small det plötsligt till och det blev kolsvart. Vår transformator på Jasmin hade gått sönder (därav denna sena uppdatering för både onsdag och torsdag). Vi har haft lite småavbrott under vår tid här så transformatorn var nog på gränsen redan då. Sagt och gjort fram med värmeljus och ficklampa. Eftersom transformatorn gått sönder och det var Buddha dag torsdag (all personal ledig) så tog det ett tag innan de kunde fixa bytet av transformator så vi var utan ström cirka 26 timmar. Tur vi hade gas till att värma kaffet med på morgonen och framförallt tur att vi har Chaba Peter som fixade fram killar som kom och bytte transformatorn. Elkillarna kan man verkligen kalla tuffa killar säkerhetsåtgärderna är ju inte direkt som i Sverige!

Idag torsdag har ångesten kommit krypande då vi ju egentligen inte vill åka hem, men snart bär det av till Bangkok och en sista natt där innan hemfärd. Vi hoppas på lite folk på planet då det inte känns som Bangkok-Stockholm är sträckan man åker nu utan istället tvärt om Stockholm-Bangkok.

Torsdagkvällen avslutades tillsammans med Tommy och Ingvor på Nishaville. Med god mat och så goa grannar kunde inte kvällen sluta bättre. Vi är så avundsjuka på dem som har möjligheten att stanna så mycket länge än oss men vi vet ju att vi ses igen.
Ingen match att klättra upp här bland högspänningarna!
Höjdrädd vad är det?
Den trasiga transformatorn
Räkor och fisk i massor
Sedan skalar de dem åt oss - vilken service
Allt från friterade kackelackor till frukt, kött, fisk you name it
Mörker i huset tur vi hade värmeljus