Hua Hin och Bangkok Hospital!

Tidig måndag morgon hämtade Nongs chaufför oss för vidare färd till Hua Hin för lite shopping och ett besök på Bangkok Hospital.

Jag har under ett års tid haft jättebesvärligt med mina ben där mitt högra ben svullnar samtidigt som jag får en jätteobehaglig känsla i benen. Jag har varit hos flera läkare i Sverige de har röntgat och kollat men inte någon har kommit på vad det är. De skickar en bara hit och dit och ingen tar något ansvar. Sjukvården är verkligen usel i Sverige och den som påstår att vi har världens bästa sjukvård får definitivt inte medhåll av mig.

Innan vi begav oss till Thailand svullade mitt ben och blev som en timmerstock en dag påväg hem från jobbet. Vi hade kommit till Södermalm så Lasse sa vi åker in till Roslagstulls när akut. Jag var ju lite rädd för att jag fått en blodpropp. Det första sköterskan sa när hon såg mig var åk till vårdcentralen vilket var svårt då den redan var stängd. Hon stod på sig det spelade ingen roll vad jag än sa det var vårdcentralen som skulle hantera detta. Jag sa då att då får jag väl åka till Södersjukhuset och fick då ett spydigt svar om att de kommer troligen inte heller ta emot dig.

Tillslut blev jag förbannad och sa att man undrar vad man betalar skatt till i detta land och fick svaret ja det kan man undra. Jag avslutade med kommentaren man måste kanske åka utomlands för att få vård och fick svaret att ja det är ingen dum idé. Herregud hur har det blivit! Jag åkte dock till S:t Görans sjukhus och där var de jättevänliga och kollade så det inte var en blodpropp vilket det inte var men de sa att benet måste kollas upp. Ironiskt nog är S:t Göran det sjukhus som vissa partier vill stänga för det drivs i privat regi. Väntetiden var dessutom bara 3 timmar inte uppemot 15-20 timmar som det kan vara på andra akutsjukhus. Vi stänger det som funkar medan det allmänna belastas ännu mer. Egentligen är det inte sköterskan i luckans fel utan politikerna som låtit detta bli bara värre och värre med alldeles för lite personal och en för personalen odräglig arbetssituation.

Nog om detta, när vi nu anlände till Thailand så hände samma sak igen, benet svullande jättemycket så då mailade jag till Bangkok Hospital och fick en tid där. Jag tänkte att jag får börja med mitt knä som är mest akut och sedan söka igen för min konstiga känsla i benen om den skulle visa sig inte komma från knät.

Jag kom in på ett sjukhus som är så proffsigt och man blir bemött på ett sätt som man bara kan drömma om i Sverige. Ortopeden jag fick träffa var bland den gulligaste farbror jag någonsin träffat. Han undersökte mig ordentligt och därefter gjorde de alla möjliga röntgenundersökningar vilka ansågs för dyra att utföra i Sverige.  När svaren kommit tog han sig tid att berätta att den som opererade min knäled på Sofiahemmet 2012 gjort ett jättebra arbete så det var inget fel på min knäled. Han berättade också att i Sverige så byter man oftast inte knäskålen utan bara leden vilket gör att knäskålen kan bli gammal och sliten vilket gör att man kan få inflammationer mellan knäskålen och själva leden vilket jag hade fått nu. Detta har alltså läkarna i Sverige inte upptäckt på ett års tid. Nu har jag fått medicin som jag ska äta i 10 dagar och efter det trodde han att svullnaden kommer att rätta till sig och gör det inte det är jag välkommen tillbaka så får det utreda mer tills de vet vad det beror på. 

Vissa kommer nog säga nu att ja men det är ju ett privatsjukhus så det kostar pengar så det är inte för alla. Men då kan jag meddela att allt som allt kostade detta 750 kr och då fick jag röntgenundersökningar som de ansett varit för dyra i Sverige och dessutom ingick medicinen. 

När vi kom in till läkaren sa jag att min engelska är inte 100-procentig så där av att Lasse följde med in. När vi sedan var klara sa han med glimten i ögat, men du pratar ju bättre engelska än mig. Hi hi kan erkänna att jag blev lite stolt eftersom Lasse pratar flytande engelska men min kanske inte är så tokig den heller om jag inte jämför mig med Lasse.

Tack snälla Bangkok Hospital och världens gulligaste läkare, tur det finns andra länder än Sverige att söka vård i.

Utöver sjukhuset inkl. alla undersökningar som var avklarade på under 1,5 timme så besökte vi även shoppingcentren Market Village och Blue port och shoppade en del kläder bland annat på mina favoritaffärer Giordano och Uniqlo. Uniglo öppnade i augusti en butik i Stockholm så nu behöver man inte åka till andra länder för att handla på den japanska motsvarigheten till H&M.
Stort tack till denna underbara läkare
Stort tack till denna underbara läkare
Håll tummarna att denna medicin gör undervärk
Håll tummarna att denna medicin gör undervärk
Start idag
Start idag