Huay Yang Waterfall

Avsnitten kommer tyvärr inte i ordning nu framöver då vi gjorde så mycket när tjejerna var här så jag hann inte riktigt skriva efterhand men nu kommer det istället men inte på rätt dag vilket kanske inte gör så mycket.

Tidigt på lördagsmorgon begav sig Lasse, Thea och Nannie iväg på Salängen för en trip till Huay Yang Waterfalls. De tog Salängen och testade den nya undergången under motorvägen och sedan vidare upp mot Vattenfallen cirka 6-7 km från byn. Det är kanske inte den bästa tiden att åka till nationalparken då det inte är så mycket vatten i vattenfallen denna tidsperiod utan bästa tidpunkten att åka är under regnperioden. Det är ändå vacker men eftersom värmen så smått börjat krypa uppåt så var det inte överbefolkat vid fallen. Det finns flera nivåer som man kan klättra upp till och trots värmen så klättrade de upp till högsta nivån. Förr var det stor skillnad på kostnad för att gå in i Nationalparken då falanger fick betala mycket mer än thailändare men nu är skillnaden inte lika stor längre. Tjejerna badade bland fiskar men nu ska jag inte orda mer om Nationalparken utan ni får se själva på bilderna nedan.

På hemvägen måste man köra på väggrenen mot trafiken några meter för att nå undergången under motorvägen. Nyligen beslutades att salänger inte får köra på motorvägen så då har man inte så mycket val. I Thailand är det vänstertrafik men i väggrenen är det högertrafik, det kändes så konstigt första gången vi åkte där och inte visste varken ut eller in när vi fick möte. Just denna dag var Lasse väldigt koncentrerad på vägen men såg att en lastbil kom körande mot dem och den vinglade väldigt mycket. Lasse körde då lite längre in för han tänkte att den som kör denna lastbil är nog inte helt nykter. Tjejerna däremot såg att det var två småkillar som körde lastbilen och höll i ratten från varsitt håll. Ja det kanske inte är så konstigt att Thailand efter Nigeria toppar statistiken vad gäller dödsolyckor i trafiken. Detta i kombination med de som inte färdas nyktra är nog en stor bidragande orsak. Innan äventyrarna kom tillbaka till Jasmin så åt de en sen lunch på restaurang Maew.

Skylt i Nationalparken
Skylt i Nationalparken
Huay Yang Waterfall
Tjejerna trivs
Ibland är man inte så stor på jorden
Nannie och Thea i Huay Yang Waterfall
Huay Yang Waterfall
Huay Yang Waterfall
Akta akta lätt att tappa balansen
Yes det gick galant
Huay Yang Waterfall
Skulle inte gärna vilja bada här
Trädkronorna i djungeln
Huay Yang Waterfall
Vattnet kokar av fisk
Säkrast att sätta sig ner när det blir för brant
Inte bästa säsongen att åka till vattenfallen utan det är ju betydligt mer vatten under regnperioden
Högsta koncentration så man inte tappar balansen
Samma här koncentration på hög nivå
Huay Yang Waterfall
Bästa kompisarna Thea och Nannie som verkligen förgyllde vår semester helt underbara tjejer
Avslutande lunch på restaurang Maew. Nannies favorit Paneng Curry och Theas Pad Thai