Hua Hin!

Onsdagen den 1 oktober kl. 11.00 bar det av med taxi till Hua Hin. Kom lite efter med uppdateringen här :-). Chauffören idag var vår nya sömmerska Na hon har samma namn som vår svärdotter så det är lätt att komma ihåg. Hon har även fått ytterligare ett syuppdrag av oss, hon skall sy ett nytt överdrag till vår extrasäng.

Rutten idag var planerad till först ett besök på Beautiful World som vi fick tips om från Annika, sedan Market Village, Nattmarknaden och slutligen Makro för att inhandla skaldjur för grillning. Vi var ute efter Rock Lobster som är ett lustigt skaldjur som ser ut som en stor kräftstjärt med två ögon längst fram. Tyvärr fick vi inte tag på några, så bättre lycka nästa gång för vi har sett dem på Makro tidigare.

Lite förändringar hade skett på Market Village då de nu fått en mer basarliknande undervåning lite likt MBK. I ena hörnet sålde de hundvalpar av alla de slag. På detta våningsplan shoppade vi en hel del, dock ej hundvalpar, bland annat en ny klänning eftersom Lasse säger att jag inte har så många och behövde utöka innehavet :-). Det fanns inga provrum men det löste butiksinnehavaren genom att be mig ta av mig så fixade hon ett lakan som hon höll runt mig, ja alla sätt är ju bra utom de dåliga!  

Ibland kan språket ställa till det som den gången jag skulle köpa en tröja på fredagsmarknaden i byn. Det var en leopardmönstrad tröja som fanns i vitt och svart och gult och svart. Jag såg ingen svart och vit mer än den som försäljerskan hade på sig själv så jag pekade och försökte förklara att jag ville köpa en sådan som hon hade på sig. Hon nickade, tog av sig sin tröja, stoppade ner den i en påse som hon sedan räckte till mig. Jag betalade och gick därifrån småleende för man får ju ta seden dit man kommer och jag fick ju faktiskt den tröja jag ville ha :-)
Market Village!
Market Village!
Lasse har shoppat på Home Pro
Market Village!
Herre gud kunde inte motstå att ta en bild på denna gräsliga soffa finns det verkligen någon som kan tänka sig köpa denna soffgrupp ????