Fadderbarnen och lunch med personalen!

Idag lördag hade vi bestämt att vi skulle hämta Min och Mon för en mysdag med bad i poolen, lite shopping samt äta tillsammans samtidigt som vi bjudit personalen på mat.

Vi skriver lite om lunchen med personalen i ett annat avsnitt.

Min och Mon har även en lillebror Gäng som vi haft med oss en enda gång men efter den gången har han aldrig följt med något mer. När vi nu hade med personalen så bad vi dem fråga Mon varför han inte får följa med och han svarade då att det beror på att han aldrig lyder. Den gång vi hade med alla tre var han väldigt jobbig och lyssnade absolut inte på vad vi sa och Mon verkade tycka det var väldigt jobbigt. Uppenbarligen har han sagt till att han inte vill att han följer med på grund av som han sa att Gäng är ”naughty”.  Mon njuter verkligen av att komma hit och bada och troligen är det han som får passa lilla Gäng hemma och vill därför inte gör det här också.

Badningen idag bestod till stor del av vattenkrig där alla var med även lilla Jennie som lärde sig dyka. Daniel, Min och Mon gjorde bomben så då kunde ju inte hon vara sämre :-) så bara på ett par veckor har hon förvandlats till ett litet vattendjur. Vattenpistolerna från Son Kran kom väl till pass. Vi var här vid Son Kran förra året och inhandlade då vattenpistoler som vi hade med oss när vi åkte ut för att försvara oss då alla kastar vatten på alla vid thailändarnas eget nyår.

Nong berättade att Mon (12 år) nu själv kör salängen till skolan med Min och Gäng och så gjorde han även när de kom till oss idag. Skolskjutsen kostar ganska mycket pengar vilket mormor inte har råd med och vi betalar redan idag ganska mycket så vi kan inte sponsra även med skolskjutsen. Lasse följde dock med dem på vår motorcykel så de slapp köra ensamma genom skogen när de åkte hem även om Mon körde salängen själv. Vi vet att det finns personer som har synpunkter på när yngre kör salängen vilket vårt barnbarn på 15 år också har gjort. Visst jag kan köpa det argumentet att man är rädd för att bli påkörd av dem för att de reagerar sämre men då begriper jag inte varför man inte är rädd för de personer som druckit och sätter sig på motorcykeln för jag tror inte att en nykter 15 åring kör sämre än vad fulla människor gör. Det är nog lättare att räkna de som inte dricker öl till maten och därefter kör hem på motorcykeln men dessa personer är man tydligen inte rädd för.

Innan de begav sig hemåt så provianterade vi lite ris och andra förnödenheter på Si Shop och Seven Eleven. Vi stoppade även till dem några hundra Bath var som vi hoppas att de
får behålla själva. Vi betalar tillsammans med våra vänner i Sverige Susanne och Lasse Sandberg en summa till Si shop och en summa till Nong varje månad. På så sätt kan familjen varje månad handla mat på Si shop och hämta en summa pengar från Nong till annat såsom skoluniformer mm.
Mon är 12 år och kör salängen själv vilket han är jätteduktig på.
Fullt vattenkrig
Fullt vattenkrig
Min och Mon gör bomben
Min och Mon gör bomben
Min och Mon gör bomben
Härlig dag i poolen
Härlig dag i poolen
Lilla underbara Min
Jennie fick prova att sitta med på deras saläng en stund när den stod stilla.
Min rullar fram salängen
Jennie ville aldrig att Min och Mon skulle åka hem
Jennie ville aldrig att Min och Mon skulle åka hem
Lilla söta Min som alldeles nyss duschat och fått låna lite deodoranter och parfymer av mig vilket gillades :-)
Full koncentration
Jennie fick prova att sitta med på deras saläng en stund när den stod stilla.
Min är redo för poolen
Redo för hemfärd efter proviantering