Riktiga Vykort

Det är ju inte så vanligt att sända vy-kort nu för tiden men ibland är det fortfarande kul att göra det och då speciellt till våra föräldrar som uppskattar det särskilt mycket, då de ju föredrar att få ett riktigt vykort.

Nu är det ju så att min mamma 86 år gammal blivit en fena på sin "padda" som hon fick i julklapp av oss förra året. Trots att hon från början hade svårt att dra över skärmen och få den att göra som hon ville så är det nu lätt som en plätt. Nu har hon både Facebook, Ingstagram, kollar bankappen, läser tidningar och följer min blogg när vi är här nere :-). (Hej mamma :-)

Trots detta tycker hon det är kul att få ett litet "riktigt" vykort då och då!

För ett par år sedan upptäckte jag Postens app "Riktiga Vykort" och då kan man bara ta ett kort från mobilen eller "paddan", laddar upp det, trycker på en knapp så vänds kortet där det går att skriva in en hälsning och adress till mottagaren. Sedan är det bara att klicka på knappen skicka och betala så skickas ett A5 eller A4 vykort till adressaten beroende på vilket format du valt. Det bästa av allt är ändå att om du sedan skickar detta före kl. 16.00 (svensk tid) så kommer kortet fram dagen efter.

För er som missat denna app så kommer sökvägen till nedladdning här om ni inte gör det via AppStore för iPhone eller Play Butik på Androidtelefoner.

http://www.posten.se/sv/Privat/Skicka%20en%20hälsning/Sidor/home.aspx
 
Börja med att ladda upp en bild och det ser då ut så här sedan klickar man på knappen vänd och skriver sedan in en hälsning och mottagare.
Skriv in din hälsning och välj mottagare där finns även en knapp som hämtar in adressen direkt från Hitta.se samtidigt som det går att välja flera mottagare dvs. så man kan skicka till flera personer samtidigt.
Så här ser inledningsbilden ut där du sedan kan välja att ladda upp bilder!