Alovera - och lite annat

På vår tomts högra framsida har växterna svårt att klara sig då det troligen är uppfyllt med allsköns skräp under jorden men också beroende på att det är alldeles för soligt så inga växter trivs där. Så är även fallet i vår lilla rabatt framför altanen. Men döm om vår förvåning när vi kom hit denna gång och det satt jättefina växter i lerkrukorna.

Vid en närmare titt såg vi att det var Alovera växter som trivdes så bra. Vi ser att områdets duktiga trädgårdsmästare satt små skott som vuxit till sig och nu är otroligt vackra så nu ska vi ta en tur till trädgårdshandeln och inhandla en lite större Aloveraväxt och sätta på den lilla platsen som gud glömde och där inga växter trivs. 

När vår bananplanta som jag skrivit om tidigare gett frukt så huggs den ner men det kommer snabbt nya rotskott. Vi fick ett rotskott av några grannar när vi flyttade in 2006. Vi har lyckats pricka in då bananerna mognat när vi varit här vid ett par tillfällen. Om de inte mognat kom vår dåvarande underbara städerska miss Pla (betyder fisk på Thai) med en bananstock hemifrån. Tyvärr slutade hon förra året och även om den nya tjejen är hur go och duktig som helst så saknar vi Pla jättemycket.

Bakom huset har vi en jättefin prickbladsväxt som vi gärna velat ha framför husetoch vi har försökt att ställa fram den ett par gånger men personalen ställer alltid tillbaka den bakom huset så troligen ska den stå lite skuggigt. På vår högra sida av huset har vi en frukt som heter Champu och ser ut som ett päron men smakar helt annorlunda mycket saftig och god. 

Vi har haft turen att även kunna äta massor av drakfrukt som det visserligen är säsong för hela året men det har funnits mycket av det nu.
Alovera
Alovera
Alovera
Alovera
Vår prickbladsväxt
Vår prickbladsväxt
Alovera
Alovera