Bi eller getinstick - Salvan som gör underverk

Måndags morgon promenerade jag över till Britt-Marie och Ingemar och när jag stod där på deras trappa så flög ett bi eller en geting in under min klänning och efter en stund kände jag att det stack till i ryggen så jag försökte få ut krypet så jag inte skulle få fler stick. Tänkte att nu blir det nog ingen vidare resa till Hua Hin då det gjorde väldigt ont.

Väl tillbaka i vårt hus tittade Lasse på sticket och lyckades få ut gadden som satt kvar. Innan Gun vår granne i S8 åkte hem förra veckan köpte hon med sig en salva hem som var bra mot insektsbett och då framför allt myggbett. Salvan heter Antergan och Erik hade köpt en sådan tub till Nannie för att ha på hennes myggbett. Lasse strök på lite på mitt bett och det tog bara några minuter så kände jag ingenting. Helt otroligt den krämen måste bara med till Sverige. Samma gäller myggmedel det finns mycket mer effektiva medel här å andra sidan kanske man inte vill veta riktigt vad de innehåller.

I skrivande stund kom Lasse inrusande då det visat sig att det var hundratals bin i en Bougonvilla där vi hade motorcykeln stående. Han skulle ta en tur till Si-shop för att betala matpengar för 10 månader framåt så att fadderbarnens mormor kan köpa mat men nu får han nog vänta en stund innan han beger sig iväg för får man flera bett kanske inte ens underverkssalvan hjälper :-)
 
Överst effektivt myggmedel och underst måste bara ha salvan.
Överst effektivt myggmedel och underst måste bara ha salvan.