Vårt andra hem i solen!


Äntligen i Huay Yang och vårt älskade Jasmin 

När vi anlände sent på måndag kväll så möttes vi av städerskans välkomnande som ni kan läsa om i nästa avsnitt. Trots förkylning blev det ett dopp i poolen och sedan var det till att packa upp allt som vi dragit med oss hit. Äntligen fick vi sedan krypa ner i våra sköna sängar i nyinköpta lakan från Ikea och trots förkylningen kändes det ganska hyfsat..

Det har nu förflutit hela fem dagar sedan vi klev av taxin då vi bara haft det så skönt. Vi har badat, åkt runt i byn, promenerat på stranden, ätit, läst böcker och det enda som krävde lite arbete var när vi rensade huset på onödiga prylar till personalens glädje.

Jag har, fråga mig inte varför, nästan vid varje resa köpt ett par solglasögon. Lasse har varje gång sagt kommer du verkligen använda dem och jag har glatt svarat det är väl klart. Även om jag ogärna erkänner att han har rätt så har han det i dessa fall så samtliga av dessa solglasögon åkte ner i en påse som personalen fick. Ps. jag har lovat att inte köpa några nya denna gång utan använda de jag inhandlat i Sverige, men helt säker kan man inte vara.

Det dröjde inte lång stund efter att personalen slutat för dagen innan en bild dök upp på Facebook där vår underbara personal stoltserade i mina glasögon, då fick jag i alla fall lite upprättelse då jag sa till Lasse titta de kom ju i alla fall till användning. Bildbevis kommer i ett kommande avsnitt.

Vi har hunnit testa fem restauranger varav en ny ersättare till den restaurang som tidigare hette Blå stolarna. Vi åt mat där i onsdags kväll tillsammans med Mats Österberg som har boende på Nishaville. Vi åt där även igår lördag tillsammans med Nong och kommer att äta där även idag söndag. Mer om den nya restaurangen i ett annat avsnitt men jag kan redan nu avslöja att den är vår absoluta favorit. Enligt ryktet är det personal från Mumsa som startat eget.

På områdes bor just nu bara Bert, Oil och deras son Kevin och vi. Det är trevligt att inte vara helt ensamma på området även om det är underbart att ha poolen för sig själv. Bert har byggt en affär till sin frun på mellanvägen där Oil både säljer kläder och syr ett jättefint hus. Bert har även fixat en bar med storbildstv där vi tänkte se valvakan i kväll eller rättare sagt natt till måndag. Valvakan börjar väl ungefär 01.00 här i Thailand då vi är fem timmar före i tid jämfört med Sverige.

På måndag klockan 09.00 beger vi oss till Hua Hin för lite shopping.

Nog om det och till något betydligt roligare igår anlände även Tommy och Ingvor till område Lotus 2 det ska bli så kul att träffas då det var ett tag sedan sist. 

I nästa avsnitt får ni se vilket välkomnande vår underbara städerska Ning fixat åt oss.

Ha det bra och sköt om er!