Ödets lott

Olika falla ödets lott här i livet. Dag 2 vaknade vi tidigt och gick upp för att äta frukost och bor man på Executive floor så ingår all mat och dryck och endast de som bor på den våningen eller våningarna får tillgång till den matsalen. Där serveras frukost, lättare lunch, afternoon tea vilket i stort sett innebär middag. Allt drickbart ingår också. Tjejerna som jobbade där var helt underbara men man förstår ju att de inte har världens bästa lön.

Denna morgon var vi uppe ganska tidigt och åt vår frukost vilken man hämtar vid den snyggt uppdukade buffén. Tyvärr finns det somliga som inte tycker sig omfattas av att man ska resa på sitt arsle och hämta sin frukost. Den familj jag talar om var inte gäster i landet utan de var thailändare. Vi fick bevittna något helt vedervärdigt, tjejerna fick springa som små iglar och hämta allt medan dessa paschor tre damer och tre herrar i varierande ålder samt deras små barn. De kunde inte hämta en enda pinal själva utan det fick de stackars tjejerna göra.

När en av herrarna dessutom knäppte i fingrarna så sa jag till Lasse att nu reser jag mig och går och sparkar honom på ett heligt ställe eller häller en kopp te på samma ställe och rycker damerna i håret. Det gjorde jag naturligtvis inte men jag hade god lust. Dessutom kröp deras barn med skitiga skor i sofforna men de orkade inte sen lyfta sina arslen för att säga till barnen.

Man både ser och hör utlänningar som behandlar thailändare nedlåtande men detta var faktiskt deras egna landsmän. Så fruktansvärt att man inte finner ord. Ingen av övriga gäster fick den övriga mat man beställt från menyn för dessa skulle ha allt före. Jag tror inte att någon av de andra gästerna hade något emot detta då alla såg samma vidriga scen spelas upp. Paret som satt bredvid oss tittade på oss och skakade i huvudet. En stilla fundering är om detta var någon nära relaterad till ledningen på hotellet men det vet man ju inte. Det enda man vet och såg var att de stackars tjejerna sprang benen av sig och bugade så de höll på att slå huvudet i golvet.

Vidrigt beteende – så behandlar man inte sina medmänniskor.