Näringsdryck och blöjor

Söndagen den 4 oktober hade vi bestämt att vi skulle köpa näringsdryck

och blöjor till den handikappade mamman Moej som vi mött tidigare. Då
vi fått pengar av Britt-Marie och Ingemar Bengtsson samt Jennie Danehav så beslöt vi efter kontakt med dem att ta viss del av pengarna från Britt-Marie och Ingemar till att hjälpa denna familj med det nödvändigaste dvs. näringsdryck och blöjor. Resterande från dem och Jennies bidrag kommer att lämnas som scholarship till barnen. Efter inköpen fick vi låna en saläng av Nong som vi transporterade varorna på. Sedan åkte Lis, Christer, Lasse och jag hem till den lilla familjen. Christer hade vid förra resan sparat vägbeskrivningen på GPS:en annars hade vi nog aldrig hittat dit.

Den handikappade mamman Moej kan inte äta något utan lever helt på näringsdryck. Lis och Christer har också fått pengar från personer i Sverige så vi åkte till Seashop och inhandlade 5 lådor näringsdryck á 24 flaskor och 5 paket blöjor med 11 blöjor i varje förpackning. En blöjförpackning räcker cirka en vecka. Mamman är helt oförmögen att göra något men hon förstår allt och skrattade lite när vi försökte prata med kroppsspråket. När vi kom låg hon ner men pappan lyfte sedan upp henne i en rullstol av stål som de fått av kommunen vilken inte såg särskilt bekväm ut. Så tragiskt att kanske vara helt medveten men inte kunna uttrycka sig.

Stort tack till Britt-Marie och Ingemar samt Jennie. Restande av pengarna kommer vi lämna som scholarship till fattiga barn i skolan nästa gång vi åker ner till Huay Yang och då även redovisa vilka
barn som fått ert bidrag. Tyvärr stängde skolan för lov förra veckan annars hade vi fixat det redan nu.

Kram på er alla!​

Näringsdryck och blöjor från Sea Shop
Mamman, morfar och två av hennes barn som hjälper till att sköta henne.
Leveransav näringsdryck och blöjor med hjälp av en saläng
Så tragiskt
Salängen är fullpackad
Två av mammans tre barn
Lis och jag med familjen
Lis och jag med familjen
Lasse kör salängen
Lasse kör salängen