Motorcykel till Dan Singkhon

Ny lördag och återigen en ny resa till Border Market i Dan Singkhon. Denna gång för att testa en ny möjligen lite snabbare väg.

Lasse hade fått nys om en ny offline app av en kompis en app som räknade ut kortaste gångväg, cykelväg, motorcykelväg och bilväg. Cykelvägen var klart kortast så det fick bli den. Detta visade sig efter en stund bli ett äventyr av lite häftigare slaget. Appen var det inget fel på snarare tvärtom då den markerade upp vägen i orange och en grön pil visade hela tiden vart vi befann oss helt enkelt jättebra. Behövs alltså ingen GPS här inte.

Vi startade vår resa med tankning vid motorvägen och sedan följde vi motorvägen en bit bortåt innan vi svängde av uppåt bergen på en lite mindre väg. Först var allt frid och fröjd då vägen var asfalterad och bra men efter en stund blev den dock avsevärt sämre samtidigt som den blev vackrare och vackrare. Vi åkte genom ananas odlingar och gummiplantage mycket vackrare än den tidigare vägen. Utefter vägen jobbade människor i ananasodlingarna. Efter ytterligare en stund var vägen bra igen. Allt var frid och fröjd då vi passerade sjöar med lekande barn, getter i massor som var ute på vallning och vi fick stanna så de fick passera.

Men var aldrig för glad, för plötsligt visade appens gröna pil att vi skulle svänga  in på en mindre väg igen och håll i er nu men denna väg var verkligen inget att leka med. Vi kom längre och längre från civilisationen, vägen blev riktigt dålig och sandfylld samt ledde oss in i know were! Jag bad till höre makter, möjligen till Buddha, att vi skulle slippa få punktering eller ännu värre träffa på en kobra eller annan orm. Som sagt vi vinglade vidare samtidigt som Lasse hade en tuff uppgift att bara hålla uppe motorcykeln så vi inte välte. Sakta men säkert gick det framåt och tillslut siktade vi den större vägen och kom hör och häpna ut framför marknaden. Jag tackade min lyckliga stjärna att Buddha var med oss hela vägen och skonade oss mot punktering och kräldjur.

På marknaden inhandlade vi kokoskola, torkad frukt samt en klänning och hatt till mig. Lasse påstår att jag har så lite klänningar så jag måste bara ha en till :-)

Sedan bar det av hemåt igen, är det någon som kan gissa vilken väg vi tog? Jo nu fick det bli den gamla hederliga vägen ända fram till HY och jag kan lova att Lasse inte kommer att få testa cykelvägen till Prachuap :-)
Vackra ananasfält så långt ögat räckte!
Vacker vy längs vår väg!
Hej och hå here we come på en än så länge asfalterad väg!
Asfalten tog slut men ändå en ganska hyfsad väg än så länge :-)
Men här blev det definitivt sämre och tack gode gud (eller Buddha) för att mina böner om ormfritt besannades.
In to the nowhere!
Efter en stund fick vi sällskap!
Visst är bergen mot Burma vackra!