Påväg mot Burmagränsen!

Uppe med tuppen kl. 06.00 och start med en timmes jogging i poolen, frukost och sedan packade vi väskorna för att starta vår tripp till Burmagränsen och gränshandeln där. Vi planerar att åka den vackra vägen bland bergen (inte motorvägen). Vi får leta fram Birgittas fina karta/vägbeskrivning för vi har nog glömt lite av svängarna från förra gången.

Vi ska bara flanera runt och handla lite orkidéer mm. Orkidéer i alla former och storlekar säljs av burmeserna som kommit över gränsen för att sälja sina varor. Den stora behållningen är dock atmosfären och den otroligt vackra resan på motorcykel. Håll tummarna att vädergudarna är med oss men just nu är det klarblå himmel utan ett molm i sikte men vis av erfarenhet vet vi att det kan skifta snabbt. För säkerhets skull packar vi ner våra regnponchos. Köpte dessa vid en liknande tur förra året min är chockrosa och Lasses limegrön så det är ingen risk att vi inte syns.

På vår tur idag får vi sällskap av ett jättetrevligt par från Nynäshamn som vi träffade vid middagen på stranden igår kväll.
Gränshandel vid Burmagränsen
Vy mot Burma
Burmabergen