Fyra familjer anländer istället för två

 

Idag den 4 november skulle Pia och Börje anlända till byn tillsammans med Pias syster Rose-Marie och hennes man Ted. Det inte Pia kände till var att hennes två döttrar Annette och Ulrika med män och barn också skulle anlända. Jag har sedan februari känt till deras planer på att komma ner och överraska sin mamma och mormor på hennes födelsedag. Även de hade hyrt två hus i vårt område och när jag på Arlanda frågade om de fått skjuts dit så sa Pia att de tagit sin egen bil eftersom döttrarna med familjer rest till Malaga. Något Malaga var det dock inte frågan om utan de hade rest till Thailand redan den 24 oktober.

 

Vi vaknade på morgonen då trädgårdsmästaren kom och planterade vår nyinköpta palm samt planterade om ett av våra träd. En kille från Cat kom också och fixade till vårt Internet, det visade sig vara ett brott på en kabel in till huset. Klockan började närma sig 11 och döttrarna med familjer skulle anlända runt 12 tiden och Pia, Börje, syster och man något senare. Vi bestämde oss för att ta ett dopp i poolen och just då anlände två stora minibussar med de två unga familjerna med Pia och Börjes underbara barnbarn. De beslöt sig för att stanna i sina hus och sedan komma in och överraska så snart de andra anlänt. Cirka en halvtimme senare rullar nästa minibuss in på Jasmin och födelsedagsbarnet anländer. Vi började med att visa hur saker fungerade i huset de hyrt av Lis och Christers hus S22. När vi som bäst visar hur AC:n fungerar så öppnas dörren och alla sex barnbarnen rusar in tätt följda av sina familjer. Pias överraskade blick är obetalbar :-) sedan utröt stort puss och kramkalas. Alla barnen Marcus som är äldst 13 år till lilla minstingen Charlie 2 år ville alla hålla i mormor.

 

Lunchen intogs på Garaget, sedan gjorde vi en liten rundtur för att visa byn och inhandla lite frukost. På kvällen blev barnfamiljerna hämtade med de lite större mopparna med sidovagn medan vi gamlingar tog våra egna moppar. Att servera 16 personer var inget problem för Kaew som snabbt fixade fram mat till så många familjer.

 

En mycket trevlig dag som avsutades på vår altan med lite goda förfriskningar. Pia har verkligen en helt underbar familj och vi är så glada att fått ta del av dem vi också.

 

Nu är det dags för sängen för imorgon dvs. Pias 60 årsdag så väntar nästa äventyr nere på restaurang Verandah där Lasse och jag förberett lite överraskningar.

Pia med sina underbara barnbarn
loading...