Min, Mon och Gäng

I söndags fick vi besök av två av våra och Susanne och Lasse Sandbergs tre fadderbarn. Min och Mon kom susande på sin motorcykel. Vi började med att äta lunch på Kaew restaurang där vi fick bra hjälp av Lis och Christers fadderbarn Min, som jobbar där, med att översätta. Tyvärr kan våra fadderbarn nästan ingen engelska men vi hankade oss fram med Google translate samt en annan översättnings-app.

Lasse lyckades i Google translate få fram funktionen som gör att man kan säga orden så översätts de både från svenska till thai och tvärtom. Med Mins hjälp kunde vi också få Mon att förstå att han nästa gång kan om han vill ta med sig sin flickvän och bada när de kommer till oss. Stora Min som översatte sa flera gånger : ”No no Lis had told me no no boyfriend”  :-) sedan skrattade de hjärtligt alla tre.  Mon fyller 16 år, Min fyller 14 år och lilla Gäng fyller 10 år. När vi tog dem som fadderbarn var lilla Gäng under året. Tyvärr kommer inte Gäng med så ofta och vi tror att det beror på att Min och Mon inte vill passa honom. Annars är han en liten glading som var mycket pigg på att lära sig engelska när vi försökte. På bilderna nedan ser ni kontrasten från hur de såg ut när vi tog dem som fadderbarn och hur de ser ut idag.

Vi har aldrig lyckats begripa varför de alltid kommer en timma senare än vad vi har sagt men denna gång kom vi på varför.  Vi frågade när de ville gå hem och Mon svarade och pekade på klockan 4 på eftermiddagen. När klockan var 4 gjorde de inga tecken på att de ville gå hem men när klockan var 5 då reste de sig och sa att de ville åka hemåt. Då gick det upp för oss varför de kom klockan 12 när vi sagt 11 och detta har hänt varje gång. De säger alltså timmen före den de egentligen menar. Samma med ålder de säger alltid att de är ett år äldre även om det bara gått en dag från att de fyllde år. Min och jag roade oss med att ta bilder i Snapchat och de hann förmodligen precis hem innan hon hade bytt ut sin profilbild på Facebook till en av de bilder vi tog. Samma gällde Mon han måste ha gått direkt hem till sin flickvän och berättat att hon får följa med nästa gång för vi hann inte blinka förrän både Lasse och jag hade fått vän förfrågan från henne på Facebook :-)

Nästa gång de kommer ska vi ta med Mon till tandläkaren och fixa hans halva framtand. När vi var hos tandläkaren tidigare ville han inte göra något utan ville vänta till hans tänder hade utvecklats mer. De fick sedan en varsin stor kram av oss innan de vant susade hem på sin motorcykel.
 
NU