Järnvägsbygget - Nu och då


Just nu pågår ett arbete med att bygga dubbla järnvägsspår längs sträckan Bangkok-Södra Thailand. Det råder en väldig aktivitet längs spåret och det ska bli en enorm överfart vilket innebär att vi inte längre behöver åka över spåret. Ni kan se den enorma övergångsbron på bilderna nedan vilken inte är på plats än. Kanske är allt klart när vi återvänder nästa år.

Den förvandling som denna by genomgått sedan de första husen byggdes, runt 2003 jag är inte helt säker på årtalet, är enorm.  När vi bestämde oss för att köpa huset 2005 så hade endast kokospalmerna huggits ner och det stod endast ett Buddatempel på det område som nu heter Jasmin och består av 23 hus. Vägarna var inte asfalterade och på den väg vi idag kallar mellanvägen fanns inte någon belysning och knappt någon bebyggelse.

Det fanns endast ett fåtal resturanger varav en hämtade kunderna i en skraltig gammal lastbil som vi kallade grisbilen. När vi flyttade in i det färdiga huset vid årsskiftet 2006/2007 träffade vi Eva och Lennart i hus S7, Britt-Marie och Ingemar i hus S24, Eva-Britt och Lars-Erik i hus S2. Strax därefter kom även Lasse och Anita i hus S21 och sedan vi i hus S12 eller S Sipsoong på thailändska. Vi hade en supertrevlig jul och nyårshelg tillsammans samtidigt som vi alla möblerade våra hus.