Så oerhört tragiskt!

Idag besökte vi återigen den familj vars vuxna dotter (39 år) fick en stroke för ett par år sedan. Hon har tre barn och hennes man lämnade familjen i samband med att hon blev sjuk.

Hennes mamma och pappa sköter henne då hon varken kan gå, prata eller äta. Pappan har byggt en hemmagjord stol som de binder fast henne i med tygremsor. Detta är hennes dagliga tillvaro att endera sitta i stolen eller att ligga på ett täcke på betonggolvet. Mamman bär henne till stolen, sköter hennes hygien och sondmatar henne.

Det är en kostsam historia för den lilla familjen att köpa blöjor och näringsdryck så vi och några grannar till oss här i Thailand Lis och Christer brukar köpa blöjor och näringsdryck de gånger vi kommer ner. Denna leverans som ni ser bilder på nedan har bekostats av Lis och Christer och vi kommer att göra en likadan innan vi åker hem. Moi som hon heter förstår vad vi säger och blir ledsen då hon inte kan uttrycka sig. Mamman sa att de tagit med henne till havet en gång men att det var nästan ogörligt då de endast har en rullstol som knappt hänger ihop. Det som står högst på önskelistan är givetvis en fungerande rullstol med högt nackstöd för nacken.Det är tragiskt då de så tydligt ser att hon gärna vill följa med då någon i familjen lämnar huset. När vi besökte henne denna gång så kände hon igen oss men blir väldigt ledsen när hon inte kan uttrycka sig.

Vi tänkte nu försöka samla in pengar till hjälpmedel som gör att Moi kan få ett drägligare
liv. Jag har kontaktat Svenska strokeföreningen som jag hoppas kan hjälpa oss med att undersöka vilka hjälpmedel som skulle kunna vara bäst för Moi. Det känns så tragiskt att veta att om hon levt i Sverige hade hennes liv förmodligen sett helt annorlunda ut idag.

Du som känner att du vill hjälpa till är välkommen att kontakta oss via hemsidan eller via vår e-post s12jasmin@gmail.com. Annars är vi jättetacksamma om ni bara på något sätt kan hjälpa oss att sprida informationen.

Vi har givetvis frågat familjen om det är ok att visa de bilder vi tagit i syfte att hjälpa Moi.

Allt som sedan inhandlas kommer naturligtvis att redovisas här på hemsidan.

Ett stort tack till Nong som besöker familjen varje vecka och som hjälper oss att komma i kontakt med barn och familjer som har det svårt. 

Bilderna nedan talar för sig själv.
Vi blev bjudna på young coconuts vilket är jättegott och vi fick sedan med oss en hel påse av dessa läckerheter hem.
Detta är dagens leverans vilken finansierats av Lis och Christer. Vi levererar en till sådan innan vi åker hem.
Rullstolen som syns på bilden används bara till att förflytta Moi inom denna yta då den är så dålig att det går inte att använda den utanför betonggolvet.
Bild från ett tidigare besök då även pappan och ena dottern syns på bilden.