Burmagränsen!

Igår lördag hade vi bokat en taxi till 08.30 för att åka till Burmagränsen (Dan Singkhon), där burmaneserna kommer över gränsen och säljer sina varor varav och olika typer av orchidéer från djungeln.

Gränshandeln har förändrats mycket under de tio år vi haft vårt hus från att inte varit mer än en gränshandel där alla satt nere i dalen och sålde sina varor till att det nu byggts tak över en del av stånden. Igår var de flesta takbyggda stånd uthyrda och det pågick försäljning. Det kändes som om det var mest thailändare som sålde under tak medans burmaneserna hade sina eklare stånd längre upp mot gränsstationen.

Vi åker alltid tidigt för det blir så otroligt varmt om man kommer dit senare och trots att vi var tidiga så blev det oerhört varmt. Vi hade beställning på hattar och bärnstensfigurer vilket inhandlades och det blev även 4 kg mancut som till min lycka såldes även här. Jag hittade även jättefina keramikkrukor cirka 50 cm höga för det hutlösa priset av 150 bath per kruka cirka 35 kronor per styck översatt i svenska kronor.

Vi har varje gång vi varit i Hua Hin tittat på en sak som vi tyckt varit för dyr att inhandla men till vår förvåning så hittade vi samma sak här till en tredjedel av priset mot vad vi skulle fått betala i Hua Hin. Läs mer om vad det är för en  liten sak :-) under avsnittet "Efterlängtat inköp"

När vi var färdiga med marknaden så bar det av till "The hanging rock" där en munk levt under en klippformation i många år. Läs mer under avsnittet "Hanging Rock"

Dagen avslutades sedan med lunch i Klon Wan, ett besök hos Glasögonaporna, ett besök i vår favoritskoaffär i Prachuap och inhandling av diverse saker på Home Pro vilket är ungefär som Bauhaus eller Hornbach i Sverige. Det var ett mycket trött gäng som återvänte till Huay Yang vid 16.00 tiden och vi dök direkt ner i poolen. Lasse och jag begav oss senare på kvällen iväg till  Kaew restaurang för att fira Peter som blivit morfar dagen till ära. Det blev en trevlig men sen kväll innan vi begav oss hemåt till våra efterläntade sängar.
Gränsstationen
Gränsstationen
Gränshandeln i fullgång
Gränshandeln i fullgång
Mina fina krukor som kostade cirka 70 svenska kronor för båda
Mina fina krukor som kostade cirka 70 svenska kronor för båda
Vätskestationerna blir många i värmen
Vätskestationerna blir många i värmen
Gränshandeln
Gränshandeln
Mancut i massor
Mancut i massor
Finns massor att handla
Finns massor att handla
Försäljning av kvastar
Försäljning av kvastar